Slovēnijas hokeja izlase piektdien Ļubļanā nodrošināja sev uzvaru pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kas nodrošinās atgriešanos elites divīzijā.

Turnīra trešajā spēlē Slovēnija ar rezultātu 5:1 sagrāva Ungāriju, vienu spēli pirms turnīra beigām garantējot sev pirmo vietu kopvērtējumā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Roberts Saboličs, bet reizi precīzi bija Žiga Jegličs, Žiga Pance un Kens Ograjenšeks. Vienīgos vārtus Ungārijai guva Čanads Erdels.

Slovēnijas hokejisti pasaules čempionāta elitē nav spēlējuši kopš 2017. gada.

Pirms tam Lietuvas hokeja izlase ar rezultātu 5:3 pārspēja Dienvidkorejas valstsvienību.

Lietuvas izlasi mača 11. minūtē vadībā izvirzīja Arnolds Boss, tomēr jau pēc divām minūtēm Jungvo Jeons rezultātu izlīdzināja. Trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Emilijus Krakausks atjaunoja Lietuvas vadību, taču atkal Čonmins Lī otrās trešdaļas vidū panāca neizšķirtu rezultātu uz tablo.

Otro trešdaļu lietuviešu noslēdza ar Krakauska precīzu metienu, bet tam sekoja vēl Eimanta Noreikas un Ugņa Čiza prezīcais metiens, rezultātam kļūstot 5:2. Korejieši vienus vārtus nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām atguva, bet līdz atspēlēties vairs nespēja.

Kopvērtējumā Slovēnijai trīs spēlēs izdevās izcīnīt deviņus punktus, ungāri ieņem otro vietu ar sešiem punktiem, bet Lietuva un Dienvidkoreja izcīnījušas pa trīs punktiem. Rumānija joprojām nav tikusi pie punktiem.

Sestdien Rumānija spēkosies ar Lietuvu, savukārt turnīra noslēgumā svētdien Slovēnija tiksies ar Dienvidkoreju, bet Rumānija spēkosies ar Ungāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!