Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vadība cer uz Teodora Bļugera pievienošanos valstsvienības rindām pasaules čempionātā hokejā, bet vismaz pirmdienas vakarā tai vēl nebija sanācis kontaktēties ar centra uzbrucēju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija" izteicās treneru korpusa pārstāvis Artis Ābols.

Latvijas hokeja izlase pēc pirmdien izcīnītās uzvaras pret Norvēģijas valstsvienību tika pie pirmajiem punktiem turnīrā. Ābols, atskatoties uz turnīra gaitu, izteicās, ka aizvadītas trīs dažādas spēles.

"Pirmā spēle ar ASV. Viena stila hokejs – tāds ātrs, šurpu turpu. Nevar teikt, ka tik slikti spēlējām pirmajā trešdaļā. Tajā pašā laikā mūsu realizācija bija ļoti vāja," atzīst treneris. "Otrajā spēlē somu stils, kur abas komandas piedalās tādās virves vilkšanas sacensībās. Beigās ne pārāk labs noraidījums, un mēs zaudējām spēli."

Savukārt, analizējot maču pret Norvēģiju, treneris neslēpj, ka treneri – lai gan Latvijas izlase izvirzījās vadībā – nav bijuši apmierināti ar spēles kvalitāti tās ievadā. Mača izskaņā gan bijis sagaidāms, ka Norvēģijas izlase uzbruks vairāk, jo tai bija jāatspēlējas.

"Laiki iet, cilvēki mainās, bet Latvijas izlases tradīcijas paliek tādas pašas. Iepriekšēja spēle bija skaista, bet zaudējums somiem. Šodien spēle bija nervoza, bet uzvara pret Norvēģiju," izteicās Ābols.

Izlases pārstāvis arī atklāja, ka otrdien izlasei pievienosies Kristiāns Rubīns. Aizsargs sezonas izskaņā bija izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs", kas sestdien zaudēja "play-off" pirmās kārtas sērijas septītajā spēlē.

Joprojām jautājumi paliek par Teodoru Bļugeru, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība izsēja 3-1 vadību, svētdien piekāpjoties septītajā spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu.

"Tagad vēl vakariņās pārrunājām, ka ar viņu pagaidām nav izdevies kontaktēties," atklāti saka Ābols. "Tedis [sērijas septītajā spēlē] bija laukumā trešajos un ceturtajos vārtos. Domāju, ka viņam arī nedaudz jāatdziest no šīs sērijas. Un tad jābrauc mums ātri palīgā."

Latvijas hokeja izlasi otrdien un trešdien sagaida divas brīvdienas, bet ceturtdien valstsvienība pulksten 20.20 laukumā mēros spēkus ar Čehijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!