Foto: LETA

Latvijas izlases hokejisti ceturtdien aizvadītajā pasaules čempionāta spēlē pret Čehijas valstsvienību vārtsargu Elvi Merzļikinu atstājuši vienu, pēc spēles sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atzina aizsargs Kristiāns Rubīns.

Ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien ar rezultātu 1:5 (0:5, 0:0, 1:0) piekāpās Čehijas hokejistiem. Jau pēc pirmās trešdaļas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nomainīja vārtsargu Elvi Merzļikinu, kurš vairākās epizodēs tika atstāts bezpalīdzīgās situācijās.

Pirmajā trešdaļā nepaveikto pēc spēles neslēpa arī Kristiāns Rubīns. Viņam mačs pret Čehiju bija pirmais šajā pasaules čempionātā. Rubīns vien otrdien pēc smaga lidojuma ieradās Somijā, jo sestdien viņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Toronto "Maple Leafs" izkrita no Stenlija kausa izcīņas.

"Izturēt jau izturēju, bet nebija viegli," par aklimatizāciju sarunā ar LTV izteicās Rubīns. "Protams, ka diezgan grūti bija sākt spēli ar 0:5. Uzreiz paliek grūtāk ne tikai iejusties, bet arī turpināt spēlēt. Diemžēl mēs šodien fanus un pašu Elvi atstājām vienu."

Taujāts par iemesliem neveiksmīgajam sākumam, Rubīns norādīja gan uz pretinieku sniegumu, gan pašu trūkumiem.

"Viņi vienkārši bija gatavāki no pirmās trešdaļas sākuma. Sabēra diezgan ātri savus golus. Mums īsti tā pozitīvisma nebija. Enerģija bišķiņ bija jāpieliek. Ja neesi gatavs pret topa komandām, viņi liks tev maksāt," sprieda 24 gadus vecais aizsargs.

Hokejists uzsvēra, ka izlase pēc pirmās trešdaļas saņēmusies. Turklāt tā nospēlējusi kā komanda, atbalstot pasaules čempionātu debitantu Artūru Šilovu, kurš nomainīja Merzļikinu. "Viņš dominēja mums tur divus periodus," par vārtsargu noteica Rubīns. "Viņš diezgan labi visu izdarīja. Īpaši, nākot uz ledus, ar rezultātu 0:5."

Vienā pārī ar Rubīnu spēlēja pieredzējušais Artūrs Kulda, kurš neslēpa, ka pēc savainošanās turnīra gaitā, viņš veselības ziņā nav bijis par 100% gatavs. Kulda gan atzina, ka Rubīns ir labs spēlētājs, kurš zina, ko darīt uz ledus, savukārt čehi spēlējuši augstā līmenī.

"Čehijas komanda ļoti labi spēlēja hokeju," teica Kulda. "Viņi neskrien pa apmalēm. Viņi deva labas piespēles, gāja uz vārtiem un ļoti labi spēlēja. Mēs uz ledus izdarījām nepareizus secinājumus. Labi, ka pārtraukumā sapratām, ko darīt ar viņiem. Otrais un trešais periods bija daudz labāks."

Debijas spēli piedzīvojušais Šilovs atklāja, ka viņam jau pēc pirmās trešdaļas pateikts par gaidāmo maiņu. Viņš gājis laukumā ar apziņu, ka hokejs viņam nes prieku. "Manuprāt, grūtākais bija ieiet spēlē. Spēle bija diezgan ātra. Mūsu čaļi labi nospēlēja otro un trešo periodu, tāpēc bija vieglāk ieiet spēlē," atzina 21 gadu vecais vārtuvīrs.

Latvijas hokejistiem piektdien čempionāts turpināsies ar svarīgu spēli pret Austrijas valstsvienību.

Kopvērtējumā pēc šīs spēles Latvija ar trīs punktiem ierindojas B grupas priekšpēdējā, septītajā pozīcijā, bet Čehijai uzvara ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!