Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts pēc smagās uzvara pār Austriju sarunā ar Latvijas Televīziju neslēpa emocijas un pēc viena no jautājumiem viņa acīs sariesās asaras.

Latvijas hokeja izlase piektdien, 20. maijā, Tamperē pasaules čempionātā svarīgā spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pieveica Austriju, saglabājot cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Rihards Bukarts mačā izcēlās ar gūtajiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī tika atzīts par spēles labāko hokejistu Latvijas izlases rindās.

"Laba hokeja spēle. Vairāk tādu spēļu ar tādu noslēgumu. Viņi izvirzās vadībā, mēs gūstam divus vārtus pēc kārtas, viņi atspēlējas, mēs atkal izvirzāmies vadībā… Interesanta spēle. Šādu hokeja spēļu dēļ mēs dzīvojam. Katrs mazākais solis, katra mazākā kļūda var dārgi maksāt, un šoreiz pozitīvs rezultāts bija mums. Šī bija mūsu atbilde hokeja faniem, kas te ieradušies un atbalsta pie televizora ekrāniem. Atbilda pēc spēles ar Čehiju, kur mēs, teiksim tā,… Atbildējām ar skaistu uzvaru," sacīja Rihards Bukarts.

Jaunākais no Latvijas izlasē spēlējošajiem brāļiem šajā sezonā mocījies ar savainojumiem, savukārt pasaules čempionātā spēlē pret somiem viņš iedzīvojās deguna lūzumā, tādēļ mačus aizvada speciālā aizsargķiverē. Vēlāk mačā ar Norvēģiju pret viņu rupji pārkāpa noteikumus, Rihardam Bukartam iedzīvojoties ribu sasitumā, bet mačā pret austriešiem vienā no epizodēm viņš neveiksmīgi nokrita un ietriecās apmalē.

Smagā sezona un pirmie gūtie vārti čempionātā Rihardam Bukartam lika izplūst emocijās pēc jautājuma, ko nozīmē beidzot gūtie vārti. "Smaga sezona, daudz traumu un bija kāds "aukstais" posms, un sanāca iemest. Viennozīmīgi emocionāli. Nezinu, kādēļ tāds emocionāls, bet baigais prieks."

Tikmēr viņa brālis Roberts Bukarts sarunā ar LTV izcēla daudzos sabraukušos līdzjutējus, jo pēc Covid-19 dēļ "tukšā" čempionāta fanu dod sportistiem papildus motivāciju.

"Laba spēle, cīnījāmies līdz galam, sitāmies viens par otru. Ļoti laba atmosfēra, liels prieks uzvarēt spēli priekš Latvijas tautas. Pēc pagājušā gada, kad nebija fanu, šīs ir tās sajūtas un emocijas, kādēļ visi grib braukt uz pasaules čempionātu un sisties par mūsu valsti," sacīja Roberts Bukarts. "Cepuri nost Austrijai, parādīja ļoti sakarīgu spēli. Šajos četros gados, kopš mēs pēdējo reizi spēlējām, viņi auguši kā komanda, ir jauna un kustīga komanda. Cepuri nost, bet divi punkti un uzvara ir mūsu kabatā."

Latvijas hokejistiem Tamperes grupā nākamajā mačā pamatlaikā jāuzvar Lielbritānija, lai saglabātu cerības uz ceturtdaļfinālu, bet pēc tam jācenšas atņemt punktus spēcīgajai Zviedrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!