Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlasei, kas turpina gatavoties pasaules čempionātam, šodien pievienojušies uzbrucēji Ridrogo Ābols un Roberts Bukarts, kā arī aizsargs Oskars Cibuļskis un vārtsargs Gustavs Grigals.

Savukārt treniņnometni atstājuši četri jaunie spēlētāji – vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs, aizsargi Artūrs Andžāns un Patriks Ozols, kā arī uzbrucējs Rainers Rullers.

Ābols, kurš aizvadīja savu noslēdzošo sezonu Zviedrijas augstākās līgas klubā "Orebro", jo turpmāk spēlēs citā šī čempionāta klubā Engelholmas "Rogle", 51 spēlē iekrāja 41 (19+22) rezultativitātes punktu, bet 13 "play-off" cīņās veica sešas piespēles.

Tikmēr Bukarts bija viens no spilgtākajiem hokejistiem Čehijas ekstralīgā. Vītkovices "Ridera" līderis 52 mačos guva 47 (21+26) punktus, kas bija piektais labākais rādītājs čempionātā. Savukārt desmit izslēgšanas turnīra mačos viņš nopelnīja četrus (3+1) punktus.

Cibuļskis spēlēja kopā ar leģendāro Jaromiru Jāgru Kladno klubā un 50 spēlēs iekrāja 14 (2+12) punktus un negatīvu lietderības koeficientu -9. Tikai pašās sezonas beigās komandai, kurā spēlēja arī pieredzējušais Kristaps Sotnieks, izdevās saglabāt vietu Čehijas elitē. Visbeidzot Grigals lielāko daļu sezonas cīnījās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā - 24 spēlēs vidēji ielaistas 2,05 ripas un atvairīti 92,4% metienu. Pēc sezonas tur viņš noslēdza līgumu ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Milvoki "Admirals", kurā gan laukumā nedevās, bet saņēma atļauju pievienoties izlasei.

Pasaules čempionāts Rīgā un Tamperē sāksies 12. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!