Foto: F64

Latvijas hokeja izlase sestdien, 13. maijā, "Arēnā Rīga" aizvadīs pasaules čempionāta B apakšgrupas otro spēli, tiekoties ar Slovākiju.

Mačs sāksies plkst.20.20, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Šodien Rīgā cīnīsies arī Šveice ar Slovēniju plkst.12.20 un Norvēģija ar Kazahstānu plkst.16.20. A apakšgrupā Tamperē būs Francijas un Austrijas mačs, Ungārijas un Dānijas duelis, kā arī Vācijas un Somijas cīņa.

Jau ziņots, ka piektdien meistarsacīkšu pirmajā spēlē Latvija ar 0:6 kapitulēja Kanādai, savukārt slovāki ar 2:3 zaudēja latviešu trešajiem pretiniekiem čehiem.

Pasaules čempionāta turpinājumā pirmdien Latvija tiksies ar Čehiju, pēc dienas pauzes 17.maijā - ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Slovāki Rīgā ieradušies ar augstā līmenī mazpieredzējušu vārtsargu līniju, bet no uzbrucējiem valstsvienībā ir tādi zināmi hokejisti kā Peters Cehlāriks, Rihards Pāniks un Pavols Regenda. Pēdējā nedēļā kļuva zināms, ka slovākiem talkā nenāks izlases vadošais aizsargs Martins Gernāts, kā viņa nespēlēšana tiek minēta trauma, taču izskanēja arī informācija, ka meistarsacīkstes viņam ies secen, jo hokejists veica pārrunas par līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību.

Tāpat nebūs aizvadītā gada NHL drafta ar pirmajiem diviem numuriem izraudzītie Jurajs Slafkovskis un Šimons Nemecs, kā arī Tomašs Tatars (Ņūdžersijas "Devils"), Eriks Černāks (Tampabejas "Lightning"), Martins Fehervaris (Vašingtonas "Capitals") un Adams Ružička (Kalgari "Flames").

Slovāku sastāvā iekļauts aizsargs Samuels Kņažko no Kolumbusas "Blue Jackets", bet viņš šosezon nospēlējis tikai divas spēles pasaules spēcīgākajā līgā. Savukārt Pāvols Regenda un Milošs Kelemans attiecīgi Anaheimas "Ducks" un Arizonas "Coyotes" rindās nospēlējuši pa 14 spēlēm. Ierindā būs stabilās vērtības Ļibors Hudāčeks un Peters Cehlāriks, bet vārtsargu līnija ir tikai no Slovākijas līgā spēlējošajiem. Aizsargs Adams Jānošīks, kurš ar 96 spēlēm izlases kreklā būs starp pieredzējušākajiem spēlētājiem Kreiga Remzija vadītajā komandā.

Abas valstsvienības iepriekšējo reizi tikās pārbaudes mačā decembrī, kad pārāki ar 6:1 bija slovāki. Pērn abas izlases cīnījās arī olimpisko spēļu turnīrā, kurā ar 5:2 uzvarēja Slovākija, bet pasaules čempionātos līdz šim pēdējā tikšanās ir 2017.gadā, kad ar 3:1 uzvarēja latvieši.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pārbaudes spēlēs pa reizei uzvarēja un zaudēja Polijas, Lielbritānijas un Šveices hokejistiem, kā arī izbraukumā pārspēja Dāniju.

Latvijas izlases kapteinis būs Kaspars Daugaviņš, bet viņa asistentu lomas pildīs Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts. Šajā turnīrā Latvijas izlasē debitē Dans Ločmelis un Toms Andersons.

Katras spēles pieteikumā varēs būt 22 hokejisti, bet, kādam no hokejistiem čempionāta laikā gūstot traumu, turnīra pieteikumā varēs veikt izmaiņas. Izlases vadība komunicē ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru un aizsargu Kristiānu Rubīnu, kuriem patlaban vēl turpinās sezona Ziemeļamerikas līgās.

A apakšgrupā, kas spēles Tamperē, spēkus mēros Austrija, Dānija, Francija, Vācija, Ungārija, Zviedrija, ASV un Somija.

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!