Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) varētu atļaut Maiami "Heat" un Bruklinas "Nets" spēlētājiem uz saviem spēļu krekliem uzvārdu vietā likt iesaukas, vēsta NBA mājas lapa.

NBA izskata iespēju, ka šo komandu spēlētāji kreklus ar iesaukām varētu izmantot vismaz vienā no četrām savstarpējām spēlēm. Pagaidām šāda atļauja būtu tikai "Heat" un "Nets" vienībām, jo nav zināms, vai citām komandām tas būtu aktuāli un interesanti.

"Šis lēmums parāda mūsu līgas izaugsmi un to, ka mēs ejam līdzi laikam," saka "Heat" aizsargs Rejs Allens, kurš izvēlētos iesauku "Shuttlesworth" atbilstoši lomai, ko viņš atveidoja filmā "He Got Game". "Mēs taču joprojām esam bērni, mums patīk spēlēties. Pat ja tagad esam pieauguši, neaizmirstam bērnību. Katram taču bērnībā ir bijusi iesauka, turklāt tas ir veids, kā faniem pastāstīt par sevi ko vairāk."

Četrkārtējais NBA čempions Lebrons Džeimss būtu "King James" ("Karalis Džeimss"), "Nets" uzbrucējs Pols Pīrss jau gadiem ir saukts "The Truth" ("Patiesība"). Īpaši sajūsmināts par ideju likt uz krekliem iesaukas ir "Heat" uzbrucējs Šeins Batjers, kurš gribēja būt "Betmens", taču viņš tika brīdināts, ka uz šo vārdu tiesības pieder filmu kompānijai "Warner Brothers". Tad Batjers izvēlējies "Shaneo".

Iesauku idejai ir arī pretinieki. "Iesaukas ir pārāk individuālas," savā "Twitter" kontā norāda Fīniksas "Suns" spēlētājs Kendels Maršals. "Šis tomēr ir komandu sports. Ej laukumā un spēlē, pārstāvot savu komandu, savu ģimeni!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!