Foto: AFP/Scanpix

Francijas pirmās līgas futbola kluba "Lille" līdzjutējs mēģinājis pretendēt uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatu, vēsta vietējie mediji.

42 gadus vecais Fatehi Trikijs mēģinājis iegūt vairāku valstu Futbola federāciju atbalstu savas kandidatūras izvirzīšanai, taču viņš nav atbildis vairākām citām kandidāta prasībām. Balotēties šim amatam Trikijs esot nolēmis, lai cīnītos ar skandāliem un korupciju, turklāt viņu kaitinot debašu iztrūkums augstākā līmeņa futbola vadībā.

"Es esmu noguris no dopinga, korupcijas, skandāliem futbolā un jaunu spēlētāju "izniekošanas"," izdevumam "La Voix du Nord" saka līdzjutējs. "Es aizrakstīju 209 valstu Futbola federācijām, lai saņemtu atbalstu, taču man tas neizdevās. Mēģināšu nākamreiz 2019.gadā."

Par futbolu Trikijs sāka interesēties pagājušā gadsimta 80. gados - īpašu ietekmi uz viņu atstājis 1982. gada Pasaules kausa turnīrs un Francijas - Vācijas valstsvienību spēle. "Man žēl to, kuri šo spēle neredzēja," smaida francūzis. Kopš tā laika viņš sācis apkopot visu iespējamo informāciju par futbola norisēm visā pasaulē.

15 gadus apkopojis informāciju, Trikijs ir sarakstījis iespaidīgu 600 lappušu pētījumu, kurā apkopojis arī savus priekšlikumus futbola uzlabošanai globālā mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!