Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Lebrona Džeimsa dzimtā pilsēta Akrona viņam piešķīrusi Pītera Burga balvu, kas tiek pasniegta par labu piemēru jaunatnei un filantropiju, vēsta vietējie mediji.

Pītera Burga balvu katru gadu pasniedz Arkonas pilsētas pilsētas dome un to saņem biznesmeņi un sabiedrības līderi, kas ar savu piemēru iedvesmo jauniešus un uzlabo reģiona ekonomisko stāvokli.

Lebrons Džeimss savā dzimtajā pilsētā ir izveidojis vairākas jauniešu programmas, bet viņa labdarības fonds finansiāli atbalsta izglītības sistēmu. Lielākais projekts, ko "LeBron Family Foundation" realizē Akronā, ir "I Promise". Tajā vairāk kā 700 valsts skolu skolēnus Akronā mudina pildīt mājas darbus un klausīt skolotājus un vecākus.

"Balva nepieder man, tā ir jūsu, projekta "I Promise" bērniem un pārējiem," saņemot apbalvojumu, teica slavenais basketbolists. "Katru dienu jūs esat mana motivācija un es negribu jūs pievilt."

"Supermenam ir Metropole, Betmenam ir Gothema, bet Lebronam ir Akrona," svētku pasākumā, kurā piedalījās Džeimsa jauniešu projektu bērni, izteicās viens no viņa "sūtņiem, 10 gadus vecs zēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!