Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" uzbrucējs Čimezi Metu. atbildot uz bīstamu noteikumu pārkāpumu. svētdien iesita Dalasas "Mavericks" pārstāvim Jūdžīnam Omoruji.

Incidents notika vien trīs minūtes pirms spēles beigām, Sakramento komandai esot vadībā ar rezultātu 79:61. Metu bija kustībā uz grozu, noķēra bumbu un centās to triekt grozā no augšas, bet Omoruji viņu apstādināja ar rupju noteikumu pārkāpumu.

Abi basketbolisti par saķeršanos tika izraidīti no spēles.

24 gadus vecais Čimezi Metu jau aizvadījis trīs sezonas NBA, 2018./2019. gada sezonā esot Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio "Spurs" vienībā. Viņu ar "Kings" komandu saista ne pilnībā garantēts līgums gan uz gaidāmo, gan 2022./2023. gada sezonu.

Aizvadītajā sezonā Metu pēc nesportiskas pretinieka rīcības "slam dunk" laikā tieši cieta savainojumu. Basketbolistu uz laukuma grīdas nometa lietuvietis Jons Valančūns. Metu salaužot plaukstu. Šī trauma viņam liedza spēlēt mēnesi un desmit dienas.

Savukārt šogad Oregonas Universitāti absolvējušais Omoruji šovasar noslēdza divvirziena līgumu ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" vienību.

Zīmīgi, ka 24 gadus vecais Omoruji ir Kanādas pilsonis, bet dzimis Nigērijā. ASV dzimušais Metu bērnības laikā arī dzīvojis Nigērijā, kuras valstsvienību pārstāvēja nupat notikušajās Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Ziņots, ka Anžeja Pasečņika pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" komanda uzvarēja arī ceturtajā Vasaras līgas spēlē, tomēr gūto un ielaisto punktu attiecība neļāva tai kvalificēties finālam. Tiesa, gan Anžejs Pasečņiks, gan Jānis Timma un Orlando "Magic" komanda vēl aizvadīs pa vienam Vasaras līgas mačam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!