Foto: AP/Scanpix/LETA

Basketbola leģenda Maģiskais Džonsons ir kļuvis par miljardieri, kļūstot par ceturto sportistu, kam ir izdevies pievienoties šim ekskluzīvajam klubiņam. Žurnāls "Forbes" pieckārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona bagātību novērtē 1,2 miljardu ASV dolāru apmērā, vēsta BBC.

Kopš karjeras beigšanas 1996.gadā izcilajam basketbolistam ir izdevies palielināt karjeras laikā nopelnīto līdz 13 ciparu skaitlim jeb 1,2 miljardiem, pievienojoties izredzēto klubiņā NBA superzvaigznēm Lebronam Džeimsam un Maiklam Džordanam, kā arī golferim Taigeram Vudsam.

Lai gan savas NBA spēlētāja karjeras laikā Džonsonam izdevās nopelnīt "tikai" 40 miljonus ASV dolārus, lielāko daļu ienākumu viņš ir guvis investīciju rezultātā. Pašlaik bijušais sportists ir trīs Losandželosas sporta komandu, "Starbucks", "Burger King", "24 Hour Fitness" un dzīvības apdrošināšanas kompānijas "EquiTrust" akcionārs.

Pieckārtējais NBA čempions nesen kādā no sarunām atklāj, ka viņš varēja kļūt par miljardieri vēl ātrāk, ja karjeras sākumā 1970. gados nebūtu noraidīji reklāmas līgumu ar tobrīd mazzināmo sporta zīmolu "Nike", kas kā atlīdzību piedāvāja akcijas. Tā vietā Džonsons noslēdza sadarbību ar "Converse", kas piedāvāja 100 000 ASV dolāru gadā. Kā šogad podkāstā "All The Smoke" izteicās pats sportists: "Mana ģimene nebija bagāta, tas bija vienīgais, kas mūs dažreiz ietekmēja. Kad tev nav naudas, tu daudz ko nezini. Es pat tolaik nezināju, kas ir akcijas, tāpēc tajās neinvestēju. Pašlaik, pēc 45 gadiem, tās būtu piecus miljardus vērtas. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!