Foto: Shutterstock

Žurnālistikas vairāku balvu ieguvējs, sporta pasaulē jau gadiem atzītais un respektablais medijs "Sports Illustrated" publicējis rakstus, ko ir veidojis mākslīgais intelekts (AI), tos prezentējot kā īstu autoru darbus. "futurism.com" žurnālisti vērsās pie "Sports Illustrated" pēc skaidrojumiem, pēc kā prestižais izdevums izdzēsa visus aizdomīgos "žurnālistu" un "autoru" profilus.

"Sports Illustrated" autora aprakstā nekas neliecināja, ka Drū Ortizs neeksistētu. "Drū lielu daļu savas dzīves ir pavadījis brīvā dabā un ir sajūsmā, ka var tevi iepazīstināt ar savu nebeidzamo labāko produktu sarakstu, kas ļaus izvairīties no dabas briesmām, " varēja lasīt Ortiza autora aprakstā. "Reti kad ir nedēļas nogale, kad Drū nav aizbraucis uz kempingu, pārgājienu vai uz vecāku fermu."

Vienīgā problēma? Ārpus "Sports Illustrated" tāds Drū Ortizs nemaz neeksistē. Viņš nav atrodams nevienā sociālajā medijā un viņa publikācijas nav lasāmas nekur citur. Situāciju vēl aizdomīgāku padara arī tas, ka viņa profila bilde ir nopērkama mājaslapā, kas pārdod mākslīgā intelekta radītus attēlus, kur šī bilde ir aprakstīta kā "neitrāls jauns, baltais vīrietis ar īsiem, brūniem matiem un zilām acīm".

Kā ziņo kāds "Sports Illustrated" darbinieks, kurš ir iesaistīts satura izveidē un vēlējās palikt anonīms, lai izvairītos no sankcijām, Ortizs nav vienīgais mākslīgā intelekta radītais autors, kura publikācijas ir atrodamas "Sports Illustrated". "Ir daudzi," atzina darbinieks. "Es biju šokā, nesaprotot, kas viņi ir. Tas ir smieklīgi. Šie cilvēki neeksistē."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!