Foto: F64

Latvijas hokeja izlases pagājušā gada pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēle pret Zviedriju bija skatītākā pārraide valstī, vēsta liecina "Kantar TNS" dati.

Latvijas un Zviedrijas cīņu LTV7 kanālā savos mājas TV ekrānos vēroja vidēji 17,5% jeb 312,3 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem. Pagājušā gada skatītāko programmu topa otrajā vietā arī ierindojās hokejs - dueli starp Latviju un Šveici vēroja vidēji 14,8% jeb 264,7 tūkstoši TV skatītāju.

Arī topa trešajā vietā ierindojās viena no pasaules meistarsacīkšu hokejā spēlēm, kura tika pārraidīta 27. maijā kanālā LTV7 un norisinājās starp Latvijas un Kanādas komandām. Šo spēli mājas TV ekrānos vēroja vidēji 13,8% jeb 246,3 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem.

Kopā starp 40 skatītākajām TV pārraidēm 2023. gadā iekļuvušas 11 pasaules čempionāta spēles. Tāpat topā iekļuvušas citas pārraides, kas saistītas ar šo hokeja notikumu – "Latvijas hokeja izlases sagaidīšana Rīgā" (LTV1) un "Pasaules meistarsacīkstes hokejā. Hokeja studija. Sižeti" (LTV1). Topā iekļuvušas arī cita nozīmīga notikuma pārraides – Dziesmu un Deju svētku koncerti (LTV1). Līdzīgi kā citos gados topā iekļuvušas arī amatpersonu uzrunas gadu mijā, šovi un ziņu raidījumi.

Jāmin, ka topā iekļuvušas arī filmas "Viens pats mājās" un "Viens pats mājās 2" (TV3), kāda no šīs filmas daļām jau daudzu gadu garumā ir starp skatītākajām TV programmām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!