Foto: DELFI
Lietuvas vīriešu basketbola izlase svētdien Slovēnijā 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā C grupas spēlē dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 77:70 (19:19, 13:15, 19:13, 12:16, 14:7) uzvarēja Melnkalni, praktiski nodrošinot sev vietu nākamajā kārtā.

Līdz ar šo uzvaru zināms, ka Latvijas izlasei, lai iekļūtu nākamajā kārtā, pirmdien pēdējā spēlē jāuzvar Maķedonija.

Lietuvas un Melnkalnes spēlē nevienai komandai neizdevās iegūt kaut vai 10 punktu pārsvaru. Nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Lietuvai bija astoņu punktu pārsvars, bet Melnkalne atspēlējās un Tairīzss Raiss desmit sekundes pirms pamatlaika beigām ar sarežģītu tālmetienu panāca 63:63. Pamatlaika pēdējās sekundēs Lietuva neizmantoja savas iespējas, bet pagarinājumā lietuvieši nospēlēja daudz drošāk un guva uzvaru.

$d_id=57; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Lietuvas labā 24 punktus guva Kšištofs Lavrinovičs, bet viņa dvīņu brālis Darjušs Lavrinovičs pagarinājumā svarīgā brīdī iemeta tālmetienu. Darjušam Lavrinovičam visā spēlē deviņi punkti, 12 punktus guva Jons Valančūns, pa 10 punktiem – Mants Kalnietis un Lins Kleiza. Melnkalnei 19 punktus guva Raiss, bet 14 punktus – Bojans Dubļevičs.

Tādējādi B grupā viss izšķirsies pēdējā spēļu kārtā, lai gan labākā situācijā ir Serbija un Lietuva, kurām ir pa trīs uzvarām. Pēdējās kārtas spēlēs Latvija tiksies ar Maķedoniju, Lietuva – ar Bosniju un Hercegovinu, bet Serbija – ar Melnkalni.

Visu grupu kopvērtējums
Pilns spēļu kalendārs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!