Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbola izlases kapteinis un līderis Tonijs Pārkers pirmdien, 7. septembrī, kļuva par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Eiropas čempionātu vēsturē, palīdzot savai valstsvienībai A grupas spēlē dramatiskā cīņā ar 69:66 pieveikt Poliju.

Pirms šīs spēles Pārkeram bija 1030 punktu, tikpat cik grieķu ļeģendārajam spēlētājam Nikam Galim. Spēles ceturtajā minūtē Pārkers guva divus punktus un izlīdzināja rezultātu 2:2, apsteidzot Gali šajā sarakstā.

Visā spēlē Pārkers guva 16 punktus, bet Francija mazrezultatīvā cīņā tikai otrajā puslaikā salauza Polijas pretestību. Tieši Pārkers bija viens no panākuma kaldinātājiem, jo pirmajā puslaikā guva tikai divus punktus, bet otrajā puslaikā izcēlās ar 14 punktiem. Nervozajā spēlē trešajā ceturtdaļā Francija ieguva deviņu punktu pārsvaru, taču poļi atspēlējās un saglabāja intrigu līdz pat pēdējām sekundēm, kad Marcina Gortata tālmetiens nebija precīzs.

Vēl Francijai pa 12 punktiem guva Nando de Kolo un Mikaels Želabels. Polijas sastāvā Adams Vasčinskis guva 18 punktus, bet pa desmit punktiem guva Mateušs Ponitka un Marcins Gortats.

Francijai tā bija trešā uzvara trīs spēlēs, kas praktiski nodrošina vietu astotdaļfinālā. Savukārt Polijai tā bija pirmā neveiksme, bet poļiem vēl priekšā spēles pret Izraēlu un Somiju, kuras arī nav zaudējušas cerības iekļūt nākamajā kārtā.

Tagad Pārkeram visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir 1046 punkti, otrai joprojām ir Galis. Pārkeram šajā sarakstā ir viens aktīvs konkurents "Eurobasket 2015" – Dirks Novickis, kurš pagaidām ir guvis 1013 punktus.

$duelID=73;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!