Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenie iemesli zaudējumam "Eurobasket 2017" pirmajā spēlē bija zaudētas atlēkušās bumbas pie sava groza, kā arī Bogdana Bogdanoviča lieliskais sniegums, pēc mača savos iespaidos dalījās valstsvienības spēlētāji Rolands Šmits un Žanis Peiners.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase līdzīgā cīņā ar rezultātu 82:92 piekāpās Rio olimpisko spēļu vicečempionei Serbijas valstsvienībai. Šajā mačā Serbijas izlases uzvaru kaldināja Bogdana Bogdanoviča 30 gūtie punkti, kā arī komandas izcīnītās 19 atlēkušās bumbas uzbrukumā. Latvijas izlasē 23 punktus guva Dairis Bertāns.

"Serbi izcīnīja ļoti daudz atlēkušās bumbas pie mūsu groza, tādējādi viņiem bija otrās iespējas punkti. Tam nav skaidrojuma, tā vienkārši sanāca," pēc spēles sacīja Rolands Šmits. "Mēs varbūt neatbloķējām tā kā to vajadzēja izdarīt. Bija daži sasteigti metieni, pēc kuriem serbi savāca bumbas un aizskrēja pretuzbrukumos."

Šmits šajā mačā debitēja Eiropas čempionātā, dodoties laukumā komandas pamatsastāvā. Viņš stāstīja, ka nekādu spriedzi pirms spēles nav izjutis: "Pats nervozitāti neizjutu. Mēs cīnījāmies līdz pašām beigām. Pievīla atlēkušas bumbas un aizsardzība, citādi jau viss bija kārtībā. Bogdanoviču nenosedzām, un viņš sameta metienus. Vajadzēja segt tuvāk."

Žanis Peiners šajā mačā ļoti veiksmīgi iesaistījās pirmā puslaika izskaņā, kad viņš bija viens no tiem spēlētājiem, kas ļāva apturēt pretinieku izrāvienu un iegūt divu punktu pārsvaru. Viņš atgādināja, ka pret Bogdanoviču arī citām komandām ir problēmas.

"Arī Eirolīgā daudzas komandas pret viņu ļoti gatavojas, bet viņš tik un tā samet 16 vai 17 punktus. Viņu nosegt nav viegli izdarāms darbs, bet mēs noteikti varējām labāk. Dažās epizodēs mēs pret neizpildījām spēles plānu, dažās epizodēs viņš vienkārši bija labāks," teica Peiners.

Latvijas izlasei zaudējums sīvajā cīņā netraucēs sestdien gaidāmajā mačā pret Beļģijas valstsvienību, teica Peiners.

"Emocijas mēs pārāk daudz neiztērējām. Latvijā mēs pieradām spēlēt pie pilnām tribīnēm, jo tas deva papildus enerģiju, bet mums arī pašiem bez skatītāju palīdzības vajag turēt augšā spēles tempu. Kopumā jau serbi laikam bija labāki," teica Peiners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!