Foto: AP/Scanpix/LETA
XXIV ziemas olimpiskās spēles Pekinā piektdien, 4. februārī, tiks ieskandinātas ar atklāšanas ceremoniju. Arī šīs olimpiskās spēles pamatīgi ietekmēs Covid-19 pandēmija, un sacensību norises vieta iekārtota "burbuļu burbuļos", tāpēc, iespējams, sportisti, treneri un visi pārējie iesaistītie šobrīd atrodas pasaules drošākajā vietā.

Šajā četrgades ziemas sporta veidu forumā piedalīsies 2871 sportists no 91 valsts, kas cīnīsies par 109 medaļu komplektiem 15 disciplīnās. Sacensības risināsies līdz 20. februārim, kad arī notiks noslēguma ceremonija. Pirmo reizi olimpisko spēļu programmā būs redzams vīriešu un sieviešu "big air" frīstails, sieviešu monobobslejs, jaukto komandu sacīkstes frīstaila slēpošanā, tramplīnlēkšanā un snovborda kross, kā arī jaukto komandu stafete šorttrekā.

Šīs būs trešās olimpiskās spēles pēc kārtas, kuras risināsies Āzijā. 2018. gada ziemas olimpiskās spēles risinājās Phjončhanā, Dienvidkorejā, 2020. gada vasaras olimpiskās spēles ar viena gada nobīdi notika Tokijā, Japānā, bet tagad Ķīnas galvaspilsēta Pekina kļūst par pirmo pilsētu, kas uzņēmusi gan vasaras, gan ziemas olimpiskās spēles. Tā tiesības uzņemt šīs sacensības ieguva 2015. gada Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā, balsojumā tikai par četrām balsīm apsteidzot Kazahstānas pilsētu Almati. Pēc četriem gadiem olimpiskās spēles uzņems Itālijas pilsētas Milānā un Kortīnā d'Ampeco.

Lētākās spēles aizvadītajās desmitgadēs?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!