Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sportisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs ceturtdien uzsāka dalību Pekinas olimpisko spēļu skeletona sacensībās, Martinam pēc pirmās sacensību dienas ieņemot sesto vietu, bet Tomasam atrodoties astotajā pozīcijā.

Pēc pirmās sacensību dienas vadībā ir Vācijas sportists Kristofers Grothērs, kurš abos braucienos uzrādīja labāko rezultātu. Otro vietu ieņem viņa tautietis Aksels Jungs (+0,70 sekundes), bet trešajā pozīcijā ir Ķīnas sportists Jaņs Veņgans (+0,75).

Martins Dukurs neatpaliek tālu no labāko trijnieka, bet Grothēram piekāpjas par 0,91 sekundēm. Savukārt Tomasam Dukuram (+1,22) cerības uz medaļu ir mazākas.

Martins pirmajā braucienā kamanas iestūma ļoti labi (4,70 sekundes), taču, sākot ar lielu kļūdu aplī, neveica precīzu braucienu, līderim Kristoferam Grothēram piekāpjoties par 0,62 sekundēm. Savukārt Tomass Dukurs veica šķietami precīzāku braucienu, kas ļāva trases lejasdaļā sasniegt lielāku ātrumu nekā brālim. Tomēr viņš pēc pirmā brauciena bija astotais (+0,76).

Pēc pirmā brauciena vadībā bija izcilu braucienu veikušais Grothērs, no viņa par 0,36 sekundēm atpalika Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportists Aleksandrs Tretjakovs, savukārt trešais bija Veņgans (+0,43), kuram braucienu pabojāja vien paša uzskatāmās kļūdas.

Tomass otrajā braucienā uzrādīja labāku startu, bet braucienu aizvadīja par 0,03 sekundēm lēnāk. Siguldas trases starta rekorda īpašnieks Jiņs Džens, kurš pirmajā braucienā uzstādīja arī Pekinas trases rekordu, no viņa mazliet atrāvās.

Savukārt Martins atstatumu līdz tuvākajiem pretiniekiem samazināja, sagaidot viņu kļūdas. Dukurs vēlreiz nobrauca ar tādu pašu rezultātu (1:00,62), bet nekvalitatīvus braucienus aizvadīja KOK sportisti Rukosujevs un Tretjakovs, kā arī Jaņs. Kamanas gan atkal izcili slīdēja Akselam Jungam, kurš pakāpās uz otro vietu.

Skeletona sacensības noslēgsies piektdien, kad sportisti aizvadīs trešo un ceturto braucienu. Trešā brauciena starts sagaidāms pulksten 14.20.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā lasāms detalizētāks notikumu apraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!