Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc otrā zaudējuma Pekinas olimpiskajās spēlēs atzina, ka komanda ar katru cīņu iegūst pārliecību pār saviem spēkiem, kas dod cerības turnīra turpinājumā.

Latvijas hokeja izlase turnīra pirmajā spēlē sīvā cīņā ar 2:3 zaudēja spēcīgajai Zviedrijai, bet piektdien ar 1:3 piekāpās Somijai, lai gan vēl sešas minūtes pirms cīņas beigām bija 1:1.

"Protams, ka gribas uzvarēt. Bija cīņasspars, bet mazliet pietrūka (uzvarai). Gribējās "aizvilkt" kaut vai līdz neizšķirtam. Bija momentiņi, kaut kur nepaveicās. Visi atdeva visus spēkus, lai gan spēlējām ar trīs centra uzbrucējiem," sarunā ar LTV teica Vītoliņš. Treneris skaidroja, ka pirms spēles no ierindas izkritis Andris Džeriņš, tādēļ nācies Miku Indraši iespēlēt centra uzbrucēja pozīcijā, bet drīz vien nācies atkal pārkārtot maiņas, jo savainojumā iedzīvojās Latvijas izlases kapteinis Lauris Dārziņš. "Nocīnījāmies, bet paliek maza neapmierinātības sajūta. Spēle ir zaudēta, bet viss vēl priekšā. Gatavojamies nākamajai spēlei. Ar katru spēli pašpārliecinātību jūtam labāk. Nākamā spēlē būs labāk."

"Pie 1:2 bija momenti. Viņi sāka pāriet vairāk uz aizsardzību un deva mums iespējas. Indrašim bija moments. Varējām atgriezties spēlē, bet nesanāca. Bet ir solis uz priekšu ar domām par nākamo spēli," piebilda Vītoliņš un uzsvēra, ka spēle pret somiem bijusi grūtāka nekā dienu iepriekš aizvadītā cīņa pret zviedriem.

Vītoliņš nesteidzās prognozēt komandas kapteiņa Dārziņa likteni, lai gan neslēpa bažas šajā jautājumā. "Grūti pateikt. Man liekas, ka tiesneši palaida garām momentu. Lauris iekrita bortā, attaisījās arī vārtiņi. Izskatās, ka kaut kas ar ribām. Ja uzkrita uz borta asumiem, pieļauju, ka var būt pat plīsums vai ribu lūzums. Tad viņš ir ārā no sastāva. Bet sīkāk pagaidām nezinu."

Savukārt Džeriņš mačā nav piedalījies neskaidru Covid-19 testu dēļ. Savukārt sastāvā nebija Mārtiņa Karsuma, kura pozitīvo testu dēļ visa valstsvienība šobrīd skaitās kā kontaktpersonas.

"No sākuma teica, ka ir divi pozitīvi, bet pirms spēles pasaka, ka viens negatīvs. Mums ir viena diena, lai nosvērti uz visu paskatītos. Jāsaprot arī situācija, cik nopietni ir ar Karsumu, vai viņš atkal būs pozitīvs vai tomēr negatīvs. Situācijas mainās gandrīz katru stundu un mums jābūt gataviem veikt izmaiņas. Piemēram, šodien pēc Džeriņa izkrišanas ielikām Miku Indraši centrā," skaidroja treneris, kuru citē aģentūra LETA.

Latvijas izlase nākamo maču aizvadīs svētdien, kad pulksten 6:10 pēc Latvijas laika tiksies ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!