Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Rihardam Bukartam pēc ripas trieciena pa ausi uzliktas desmit šuves, bet tas viņam netraucēja atgriezties laukumā spēles turpinājumā.

Latvijas hokeja izlase svētdien, 13. februārī, Pekinas olimpisko spēļu priekšsacīkšu pēdējā spēlē ar 2:5 zaudēja Slovākijai un C grupā ieņēma pēdējo vietu, kļūdama arī par otru vājāko komandu starp visām 12 dalībniecēm pēc priekšsacīkšu rezultātiem.

Bukarts jau pirmajā periodā pēc ripas trieciena pa ausi atstāja laukumu. Otrajā periodā hokejists atgriezās laukumā, kopumā mačā nospēlējot 11:34 minūtes. "Kādas desmit šuves," sarunā ar LTV sacīja hokejists.

"Runājot par spēli, Bukarts neslēpa, ka zaudējums bijis ļoti sāpīgs. "Grūti komentēt. Sāpīgs zaudējums. Viņi vienkārši bija labāki par mums šodien. Grūti komentēt. Nekas nesanāca. Jātaisa video analīze šodien un rīt. Jāgatavojas nākamajam pretiniekam, varam turnīru vēl izmainīt un pagriezt citā gaisotnē, noslēgt uz citas nots turnīru."

Bukarts vairākas reizes atkārtoja, ka uzreiz pēc spēles nevar objektīvi visu analizēt, jo jāskatās video analīze, lai saprastu, kas nebija kā vajag mača pret slovākiem. "Sāpīgi. Ļoti sāpīgi. Grūti ko teikt. Viss ko varu pateikt, ka jāuzlabo sniegums nākamajā spēle, lai kas būtu pretinieks. Jāuzvar šī spēle. Izanalizēsim kļūdas, atjaunosimies, dabūsim jaunus spēkus, jaunu enerģiju un iziesim uz nākamo spēli. Tā būs turnīra svarīgākā spēle, tā izšķirs visu, kāds būs turnīrs, un varam vēl saglābt situāciju."

Olimpisko spēļu hokeja turnīra formāts paredz, ka visas 12 komandas piedalās "play off". Katras no trim grupu uzvarētājām un labākā otrās vietas ieguvēja iekļūst uzreiz ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas četros dueļos noskaidros atlikušās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!