Foto: AFP/Scanpix/LETA
Norvēģijas distanču slēpotājs Juhanness Hesflots Klēbo, kurš sestdien Pekinas olimpisko spēļu saīsinātajā 50 kilometru klasikas disciplīnā negaidīti izstājās, pēc sacensībām tēlaini izteicās, ka viņu nomācis vēdera vīruss, raksta aģentūra "Reuters".

Ziņots, ka skarbo laikapstākļu dēļ distanču slēpotāji sestdien 50 kilometru vietā veica 28,4 kilometru garu distanci. Sacensībās uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportists Aleksandrs Boļšunovs, bet septiņkārtējais olimpiskais medaļnieks Juhanness Klēbo trases vidusdaļā atpalika no līderu grupas un izstājās tieši pirms 20,1 kilometru atzīmes.

25 gadus vecais sportists pēc sacīkstēm atklāja žurnālistiem, ka viņš saslimis ar vēdera vīrusu, kas ietekmējis viņa gatavošanos sacensībām. Klēbo izlēmis sestdien startēt tikai pēc tam, kad uzzinājis, ka samazināts distances garums.

"Pēdējo dienu laikā esmu vairāk bijis uz poda nekā gulējis," atklāti teica Klēbo. "Vakar es vispār nespēju aiziet uz stadionu. Vienkārši nogulēju gultā. Skumji, ka šādā veidā jānoslēdz olimpiskās spēles."

Pekinas spēlēs Klebo triumfēja individuālajās un komandu sprinta sacensībās, izcīnīja sudrabu 4x10 kilometru stafetē, kā arī finišēja trešajā vietā 15 kilometru klasikā. Sportists neslēpa prieku par iepriekšējās disciplīnās sasniegtajiem rezultātiem.

"Noteikti esmu ļoti apmierināts par olimpiskajām spēlēm. Īpaši par 15 kilometriem, kas man bija laba sacīkste, zelta aizstāvēšanu sprintā [Klēbo uzvarēja arī Phjončhanā] un zeltu komandu sacensībās. Ceru, ka varēsim izdarīt vairāk nākotnē," sprieda sportists.

Sportists arī paslavēja tautieti Sīmenu Krīgeru, kurš pozitīva Covid-19 testa rezultāta dēļ nevarēja piedalīties visās iepriekšējās olimpisko spēļu sacensībās. Krīgers savā pirmajā startā tika pie bronzas godalgas.

Ar šo disciplīnu noslēgušās Pekinas olimpisko spēļu sacensības distanču slēpošanā kungiem. Kā ziņots, Raimo Vīgants ieņēma 44. vietu, uzstādot jaunu Latvijas rekordu šajā disciplīnā, bet Roberts Slotiņš ieņēma 54. pozīciju.

Svētdien vēl sagaidāms 30 kilometru masu starts sievietēm, kurā piedalīsies Patrīcija Eiduka un biatloniste Baiba Bendika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!