Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu mačā pret Zviedriju spēlēja uz savu spēju robežas, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase olimpisko spēļu noslēdzošajā C apakšgrupas mačā sestdien aizraujošā cīņā ar 3:5 (1:1, 1:3, 1:1) piekāpās pasaules čempionvienībai Zviedrijai. Jau pirms šīs cīņas bija zināms, ka Zviedrijas izlase kvalificējusies ceturtdaļfinālam, bet Latvijas vienību gaida "play-off" kārtas mačs. Latviešu pretinieki tajā kļūs zināmi pēc noslēdzošajām pirmā posma spēlēm svētdien, taču pašlaik ir ticams, ka pretiniekos būs jau šajā turnīrā redzētā Čehijas izlase.

"Mūsu komanda spēlēja uz savu spēju robežas - ļoti labi. Mēs tikāmies ar pasaules hokeja līderiem, tāpēc cīņa mums bija ļoti smaga," Nolana teikto citē vietējie mediji. "Dažos brīžos mums klājās grūti, tomēr mums bija laba aizsardzība. Esmu ļoti priecīgs un lepns par to, kā cīnījāmies."

"Starpība starp Latvijas un Zviedrijas izmēriem ir jūtama. Vēl pirms 15 gadiem mums bija vēl mazāk spēlētāju, kuri vārētu spēlēt šādā līmenī, taču tagad viss ir mainījies. Mums ir iespēja uzvarēt," piebilda treneris. "Mums ir spēlētāji, kuri jau spēlē augstākajā līmenī, tāpēc izredzes mums ir."

C apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja zviedri, bet Šveice ar sešiem punktiem ierindojās otrajā vietā. Čehijas hokejisti trijās spēlēs tika pie trim punktiem, bet Latvija bez punktiem palika pēdējā, ceturtā.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!