Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dānijas hokeja izlasē, ar ko pirms ziemas olimpiskām spēlēm pārbaudes mačā plāno tikties Latvijas valstsvienība, aizdomas par Covid-19 uzliesmojumu, vēsta ārvalstu mediji.

Ziņots, ka diviem dāņu hokejistiem pēc ierašanās Pekinā bijuši pozitīvi Covid-19 testi. Dānijas izlase uz Pekinu lidoja vienā lidmašīnā kopā ar vairākiem Norvēģijas un Zviedrijas olimpiešiem, kuru rindās arī konstatēti Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Trešdien pēcpusdienā Dānijas hokejisti aizvadīja pirmo treniņu, un uz ledus nekāpa kopā seši hokejisti. Uzbrucēji Matiass Asperups un Niks Olesens pēc pozitīviem testiem jau bija devušies izolācijā, bet aizdomīgi testi bijuši vēl četriem hokejistiem – Mikelam Bedkeram un Markusam Lauridsenam, kā arī diviem tuvākajiem rezervistiem (no tā sauktā "taxi squad"). Dānijas komandas vadība gan cer, ka testi būs bijuši kļūdaini un hokejisti atgriezīsies laukumā.

"Izskatās, ka četri no testiem bijuši kļūdaini pozitīvi. Vismaz, mēs tā ceram. Neteiktu, ka situācija ir draudīga, bet allaž jau piezogas domas, vai vēl vairākiem būs pozitīvi testi," saka viens no komandas spēlētājiem Franss Nīlsens.

Savukārt treneris Heincs Ēlerss pauda optimismu un cer, ka četri hokejisti pievienosies komandai tuvākā laikā. Tikmēr Dānijas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka nevienam citam no 62 sportistu lielās delegācijas nav konstatēti pozitīvi testi.

Latvijas un Dānijas hokejisti pārbaudes spēlē Pekinā tiksies 7. februārī, bet vīriešu hokeja turnīrs sāksies 9. februārī. Latvija spēlēs C grupā, kurā vēl ir Zviedrija, Somija un Slovākija, bet dāņi priekšsacīkstēs B grupā spēlēs pret KOK komandu, Šveici un Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!