Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 2. novembrī, Latvijas valstsvienības regbisti viesos Estergomā aizvadīja pirmo spēli Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijā pret Ungāriju, sīvā cīņā izraujot uzvaru ar 16:14 (10:11).

Rezultātu mačā atklāja Ruslans Kotļevs, precīzi izpildot soda sitienu, taču ungāri ātri pārņēma iniciatīvu savās rokās un izvirzījās vadībā ar 11:3. Tomēr pašās pirmā puslaika beigās Latvijas izlasei padevās rezultatīvs uzbrukums, kurā bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Uldis Saulīte, bet Vadims Martiņenko sekmīgi izpildīja realizācijas sitienu – 10:11.

Pēc pārtraukuma Martiņenko vēlreiz bija precīzs, šoreiz sitot soda sitienu, taču laukuma saimnieki atbildēja ar to pašu, izvirzoties vadībā ar 14:13. Tāds rezultāts saglabājās gandrīz līdz otrā puslaika beigām, bet cīņas pēdējās sekundēs Martiņenko vēlreiz bija precīzs, sitot sodu. 16:14, ar tādu rezultātu noslēdzās šis spriedzes pārpilnais mačs.

Latvijas valstsvienībai tā bija pirmā spēle jaunajā Eiropas Nāciju kausa izcīņas ciklā. Ar šo uzvaru mūsu ovālās bumbas meistari nopelnīja četrus punktus, kas pagaidām ļauj ieņemt dalītu otro/trešo vietu turnīra tabulā ar Kipru. Atgādināsim, ka tieši ar kipriešiem mums būs jāaizvada nākamā spēle 2B divīzijā – savā laukumā 15. novembrī.

"Spēle ritēja smagi, jo cīnījāmies sāncenšu laukumā. Daži momenti mums nepadevās, grūti bija arī pielāgoties horvātu tiesneša tiesāšanas stilam. Tomēr prieks, ka puiši parādīja kaujiniecisku raksturu," saka Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko. "Pirmā puslaika beigu piezemējums ļāva mums doties pārtraukumā labā noskaņojumā. Otrajā puslaikā cīņas stils nemainījās. Uzvaru izrāvām tikai pašās beigās. Ungārija bija nopietns pretinieks, uz kuru fona varējām redzēt arī savas problēmas. Paldies visiem, kuri mums juta līdz Latvijā. Tas bija jūtams arī Ungārijā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!