Foto: AFP/Scanpix/LETA
Francijas regbija-15 izlase ceturtdien Marseļā Pasaules kausa mačā ar rezultātu 96:0 (54:0) sagrāva Namībiju.

Pārliecinošo uzvaru gan aizēnoja Antuāna Dupona trauma, francūžu kapteinim vienā no spēles epizodēm saņemot spēcīgu triecienu pa žokli.

Meistarsacīkšu saimnieces Francijas izlasē Tomā Ramoss izcēlās ar 12 precīzām realizācijām un guva 24 punktus, bet trīsreiz bumbu ieskaites zonā nogādāja Damjēns Peno.

A apakšgrupā Francijai ir 13 punkti trīs spēlēs, desmit un piecus punktus divos mačos guvušas attiecīgi Itālija un Jaunzēlande, bet bez punktiem ir Urugvaja un Namībija, kas aizvadījušas attiecīgi divas un trīs cīņas.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!