Foto: AP/Scanpix
Brazīlijas Federālā policija trešdien izplatījusi oficiālu paziņojumu, ka 85 ārvalstu pilsoņiem, kas iebruka FIFA mediju centrā "Maracana" stadionā, 72 stundu laikā ir jāpamet Brazīlija, un nepaklausīšanas gadījumā viņi tiks deportēti ar varu, ziņo vietējie mediji.

Kā ziņojām, pirms Čīles un Spānijas izlašu spēles atkārtojās "Argentīnas incidents", kad līdzjutēji ielauzās arēnas teritorijā.

Pirmais šāds gadījums notika pirms Argentīnas un Bosnijas izlašu spēles, kurā argentīniešu bezbiļetnieki nelielā skaitā iekļuva stadionā, pārrāpjoties pār sētu vai uzlaužot vārtus. Šo konfliktu pēc neilgas saminstināšanās izdevās ātri novērst.

Čīles izlases līdzjutēji savu "uzbrukumu" veica krietni vien kuplākā skaitā, "aizslaukot" ne pārāk daudzskaitlīgo apsardzi, un iekļuva preses centrā, aiz sevis atstājot salauztas durvis, galdus un pagaidu nožogojumu. Tai pašā laikā izcēlās vēl viena sadursme pie ieejas mediju centrā, kur atrodas metāla detektori, tur policija huligānus "nomierināja" ar stekiem un elektrošoka aparātiem.

Palīdzot Riodežaneiro štata policijai, apsargi aizturēja 85 čīliešus, kuriem nu būs jāpamet valsts un tālākās savas komandas spēles jāvēro mājās pie televizora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!