Foto: AFP/Scanpix
Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Luijs van Gāls pēc zaudējuma šāgada Pasaules kausa izcīņas pusfinālā atzina, ka viņa vadītā komanda ir piekāpusies "spēcīgākajai futbola nācijai", ziņo ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Nīderlande pusfinālā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Argentīnai un cīņā par trešo vietu tiksies ar mājinieki Brazīliju.

"Jau tagad varu teikt, ka mums izdevās fantastisks turnīrs," piebilda treneris. "Neviens negaidīja mūs redzēt ne tikai pusfinālā, bet izslēgšanas spēlēs vispār. Meksika, Kostarika - organizēti un grūti pretinieki, taču Holande viņus pārspēja. Bet tagad spēcīgākajai futbola nācijai Argentīnai mēs piekāpāmies tikai pēcspēles sitienos. Šis scenārijs ir briesmīgs, vilšanās ir liela. Žēl. Jo spēle bija līdzīga."

"Jā, mums neizdevās izveidot daudz momentu un gūt par vieniem vārtiem vairāk kā pretiniekam, visu cieņu Argentīnas izlases aizsardzībai," pēc spēles izteicās van Gāls. "Taču arī viņiem nebija daudz momentu pie mūsu vārtiem. Mačs bija sabalansēts, taktisks, tajā bija ļoti maz vārtu gūšanas izdevību, neskatoties uz tādu spēlētājiem kā Robēns, van Pērsijs, Mesi, Aguero, Levessi."

Pieredzējušais treneris pajokoja, ka tieši viņš esot iemācījis Argentīnas izlases vārtsargu Romero atvairīt soda sitienus. "Romero es iemācīju atvairīt soda sitienus, jo tieši manis vadītā komanda sagādāja viņam ceļazīmi uz Eiropas futbolu," žurnālistiem teica van Gāls. "Es ceru, jūs sapratāt - tas bija joks."

"Pret Kostariku mēs 11 metru sitienus realizējām ideāli," norāda treneris. "Svarīgi, ka toreiz realizējām jau pirmo sitienu. Šodien diviem spēlētājiem prasīju uzņemties pirmo sitienu, vēlāk izvēlējāmies Flāru, jo viņš, pēc maniem ieskatiem, bija labākais šā mača spēlētājs. Diemžēl viņam nesanāca."

"Ja man būtu palikušas maiņas, es pirms 11 metru sitieniem būtu nomainījis Sillesenu pret Krūlu," atzina van Gāls. "Taču uz to brīdi es jau biju izmantojis visas trīs maiņas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!