Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas 3x3 basketbola izlasei trešā diena Tokijas olimpiskajās spēlēs ir jāaizmirst, jo divos piedzīvotajos zaudējumos pirmdien ļoti pievīla metienu precizitāte.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmdien vispirms piekāpās Serbija (16:22), bet pēc tam pēcpusdienā ar 15:19 piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai.

"Nezinu. Es jau teicu, ka mums brokastīs vairāk jāēd olas. Nav, nav mums pautu, un nevaram iemest savus metienus," pēc zaudējuma KOK komandai kritisks bija Nauris Miezis. "Mums ar pārliecību ir jāiet augšā un jātrāpa savi metieni, šodien galīgi tā nebija.

Miezis uzskata, ka trenera plāns spēlēt uz mazkustīgo KOK komandas garo spēlētāju strādāja, jo izdevās izspēlēt līdz brīviem metieniem, taču realizācija pievīla. "Viņi iemeta, mēs neiemetām," sacīja Miezis.

"Šī nebija mūsu diena. Neko nevarējām iemest," papildināja komandas kapteinis Agnis Čavars. "Šis ir jāaizmirst, jo turnīrs vēl nav beidzies. Mums ir iekrātas uzvaras un samesti daudzi punkti. Nav daudz jāpārdzīvo. Rīt atkal ir spēle, tad skatāmies, kas notiek ar izslēgšanas spēlēm."

Miezis noslēgumā sacīja, ka nogurums šajā turnīrā liek par sevi manīt, jo formāts atšķiras no sezonas turnīriem, tomēr uzsver, ka tas neesot attaisnojums. "Visiem noteikumi ir vienādi," uzsvēra Miezis.

Latvieši ar trim uzvarām sešās spēlēs ieņem piekto vietu grupā, bet otrdien aizvadīs pēdējo apakšgrupas spēli ar Nīderlandes valstsvienību, kas noteiks Latvijas 3x3 basketbola izlases vietu apakšgrupā.

3x3 basketbola turnīra sacensībās piedalās astoņas komandas, kuras katra izspēlēs spēli ar katru. Labākās divas vienības uzreiz nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā līdz sestā labākā komanda dalību turnīrā turpinās no ceturtdaļfināla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!