Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase (Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis) pirmdienas vakarā Tokijā piekāpās arī Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai. Dienas pirmajā pusē latvieši zaudēja saviem galvenajiem konkurentiem Tokijas olimpiskajās spēlēs Serbijas izlasei.

Latvijas izlase pretiniekiem no Krievijas zaudēja ar rezultātu 15:19, piedzīvojot trešo zaudējumu sešās spēlēs.

Latvieši ar trim uzvarām sešās spēlēs ieņem piekto vietu grupā, bet otrdien aizvadīs pēdējo apakšgrupas spēli ar Nīderlandes valstsvienību, kas noteiks Latvijas 3x3 basketbola izlases vietu apakšgrupā.

Spēle ar KOK vienību iesākās ļoti smagnēji, laukumā notiekot vairāk cīņas epizodēm nekā plūstošam basketbolam. Divi sekmīgi Naura Mieža caurgājieni mazliet atsvaidzināja spēli, bet Kirills Pisklovs un Staņislavs Šarovs realizēja tālmetienus (5:6).

Miezis un Čavars tika pie vēl dažiem punktiem soda laukumā, tomēr šādas epizodes bija retums, salīdzinot ar krietnu daudzumu pietiekami samocītu uzbrukumu. Svarīgā situācijā tālmetienu atkal trāpīja Šarovs (9:11). Savukārt brīdī, kad beidzot kādu tālmetienu trāpīja latvieši (izcēlās Lasmanis un Čavars), īsā laika sprīdī divus divpunktniekus realizēja arī Aleksandrs Zujevs (13:16).

Spēles izskaņā labu brīdi uz tablo "iestrēga" rezultāts 14:17. Latvijas basketbolisti netrāpīja virkni tālmetienu, bet beigās jau bija spiesti pārkāpt noteikumus, izmisīgi cenšoties izraut uzvaru. Tas gan nesanāca, KOK komandai ar prieka izsaucieniem atzīmējot negaidītu panākumu.

Latvijas izlases labā sešus punktus guva Lasmanis, četrus punktus sakrāja Miezis, trīs punkti bija Čavara kontā, bet divus punktus guva Krūmiņš. Pretinieku rindās ar septiņiem punktiem rezultatīvākais bija Zujevs. Latvijas valstsvienība sagrāba 23 atlēkušās bumbas, kamēr pretinieki tika vien pie 13 bumbām. Taču latvieši trāpīja tikai divus no 13 tālmetieniem, kamēr KOK vienība realizēja sešus no 16 trīspunktniekiem.

Pirmajā vietā grupā ir Serbijas izlase (6-0), tai seko Nīderlandes valstsvienība (4-2), kas pēc Latvijas un KOK komandu cīņas pieveica Poliju (7. vieta, 2-4). Savukārt ar uzvaru un zaudējumu attiecību 3-3 trešajā vietā ir Beļģijas izlase, bet ceturtajā pozīcijā atrodas KOK komanda.

Zaudējumus piedzīvojot Beļģijai (pret Poliju) un KOK vienība (pret Serbiju), Latvijas izlase ar uzvaru var izraut otro vietu apakšgrupā. Taču iespējams arī scenārijs, kur uzvara neļaus pakāpties augstāk par piekto pozīciju. Liela nozīme visās spēlēs būs komandu gūtajiem punktiem, kas ir nākamais komandu secības noteicējs pēc savstarpējām spēlēm.

Latvijas valstsvienība pirmajā dienas spēlē ar rezultātu 16:22 piekāpās Serbijas izlasei, pretiniekiem izcīnot sesto uzvaru sešās spēlēs.

Spēles pirmās divas minūtes prasīja daudz laiku, abām komandām cīņā par pozīciju sakrājot pa četrām piezīmēm. Kārļa Lasmaņa pieci punkti ļāva Latvijai atrasties vadībā, bet Nauris Miezis piebalsoja ar diviem tālmetieniem pēc kārtas, panākot rezultātu 9:7.

Tomēr tūlīt pēc tam Miezis un Čavars nopelnīja Latvijas izlases sesto un septīto piezīmi, sasniedzot noteikumu pārkāpumu robežu. To meistarīgi izmantoja Dejans Majstorovičs, kurš panāca vadību pretiniekiem (11:12). Trīs punktus pēc kārtas guva Čavars un veiksmīgi pretkustību izmantoja Krūmiņš, latviešiem turoties līdzi Serbijas izlasei, kas savā labā izmantoja latviešu sakrātās piezīmes (15:16).

Spēles galotnē Aleksandrs Ratkovs turpināja Majstoroviča iesākto, arī tiekot pie diviem soda metieniem, no kuriem viņš realizēja vienu (15:18). Savukārt spēli ar diviem tālmetieniem – vienu no kuriem radīja Latvijas kļūda aizsardzībā – noslēdza Majstorovičs.

Latvijas izlases labā pa pieciem punktiem guva Miezis, Lasmanis un Čavars, bet Krūmiņa kontā viens punkts. Uzvarētāju rindās 11 punktus sakrāja Majstorovičs, bet ar pieciem punktiem atzīmējās 3x3 basketbola leģenda Dušans Buluts. Serbijas izlase piecus no sešiem punktiem guva ar īpaši svarīgiem soda metieniem.

3x3 basketbola turnīra sacensībās piedalās astoņas komandas, kuras katra izspēlēs spēli ar katru. Labākās divas vienības uzreiz nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā līdz sestā labākā komanda dalību turnīrā turpinās no ceturtdaļfināla.

Ziņots, ka Latvijas izlase svētdien divās sarežģītās spēlēs pierādīja savu pārākumu pār Ķīnas un Japānas valstsvienībām.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!