Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trenera motivējošā uzruna iepriekšējā vakarā ļāva mums mentāli labi pieiet spēlei – pēc savas pirmās uzvaras Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā žurnālistiem sacīja Latvijas duets Tina Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Latvijas duets priekšsacīkšu otrajā spēlē ar 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) pārspēja Brazīlijas spēlētājas Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu, kuras izliktas ar augsto ceturto numuru. Turnīra pirmajā mačā Latvijas duets ar 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās amerikānietēm Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai, bet D grupas noslēdzošajā kārtā latvietes spēkosies ar kenijietēm Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi, kuras ir izteiktas grupas pastarītes.

"Spēles ritms līdzīgs kā pirmajā spēlē – viens sets labs, otrs ne visai, trešais līdzīgs. Trešajā setā bijām tik tuvu, un prieks, ka šoreiz izdevās pagriezt (spēles izskaņu) mums par labu. Izturējām spriedzi un bez kļūdām izdarījām to, ko vajadzēja," uzsvēra Graudiņa, atceroties brīdi izšķirošajā setā, kad brazīlietes panāca 12:12. "Tobrīd galvenais bija serves uzņemšana, jo viņām ir labas serves, bet mēs varam labi uzbrukt. Svarīgi bija koncentrēties uz mazajām individuālajām kustībām, un to tajā (grūtajā) brīdī sarunājām darīt."

Kravčenoka norādīja, ka spēles uzdevums bija spēlēt agresīvi un agresīvi servēt, tādēļ dažbrīd bijušas vairākas kļūdas servēs. Tomēr svarīgajos un izšķirošajos brīžos serves un agresīvais spēles stils "nostrādājis" Latvijas duetam pa labu, sacīja Kravčenoka.

Kritumu otrajā setā Graudiņa skaidro ar pretinieču labajām servēm un blokiem. Tomēr pretinieces ar saviem blokiem "atklājušas" kārtis, "tāpēc sākām darīt pretējo – mānīt un "katot"," piebilst Graudiņa.

Latvijas duets izcēla sava trenera, brazīlieša Gustavo da Silvas Rošas nopelnu motivēšanā. "Viņš vakar teica tādu runu, ka gribējās tajā brīdī doties laukumā, bet labi, ka emocijas palika vēl līdz šodienai. Tik kaujinieciski izgājām laukumā, ka vēl tagad "skudriņas skrien pāri ķermenim"," atceras Graudiņa.

"Emocijas lielas, jo pirmā uzvara mūsu pirmajā olimpiādē. Turklāt pret tik labu komandu, viņas izliktas ar ceturto numuru," norādīja Kravčenoka, kuras teikto papildināja Graudiņa. "Turklāt viņas nebijām uzvarējušas ne reizi. Katru spēli izbaudām, jo mazums, tā var būt pēdējā, bet cerams, ka tā nebūs. Vienkārši prieka moments jāizmanto."

Tagad Latvijas duetam būs divas pilnas brīvdienas, un nākamo spēli volejbolistes aizvadīs tikai sestdien, 31. jūlijā, pulksten 4.00 pēc Latvijas laika, tiekoties ar kenijietēm Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi. Lielās pauzes turnīrā skaidrojamas ar to, ka mači notiek tikai uz viena laukuma, atšķirībā no citiem lielajiem turnīriem, piemēram, pasaules čempionāta.

No katras grupas pa tiešo astotdaļfinālam kvalificēsies divas labākās komandas un divas labākās no trešo vietu ieguvējām, bet vēl četras trešo vietu komandas cīnīsies par divām ceļazīmēm uz astotdaļfinālu.

"Lielas pārtraukums man ir pluss, jo esmu fiziska spēlētāja, un man ir labi, ka esmu atjaunojusies uz katru spēli," par pauzi kalendārā saka Graudiņa. Kravčenokai gan pie sirds labāk iet blīvāks spēļu grafiks. "Man patīk kā ir pasaules čempionātā, kad katru dienu viena spēle."

Par nākamo spēli Latvijas sportistes vēl nedomā, jo gatavojas katrai nākamajai spēlei, un par dueli pret kenijietēm domās vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!