Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Serbijas 3x3 basketbola izlase, kas apakšgrupā uzvarēja visās septiņās spēlēs, trešdien Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā negaidīti zaudēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) vienībai.

KOK basketbolisti ne tikai negaidīti uzvarēja spēlē, bet sagrāva par favorītiem uzskatīto Serbijas izlasi ar rezultātu 21:10.

Lai gan vēl otrdien serbi apakšgrupas noslēdzošajā mačā rotaļīgi apspēlēja basketbolistus no Krievijas, pusfināla ievads izvērtās par pamatīgu cīņu. Punkti abām komandām nāca lēni, bet Serbijas izlasei bieži nācās pārkāpt noteikumus.

Neizšķirts 4:4 ātri vien pārtapa KOK vienības vadībā 11:5, tālmetienus realizējot Aleksandram Zujevam un Staņislavam Šarovam, bet milzīgajam Iļjam Karpenkovam izceļoties ar precīzu metienu un sodu. Serbijas izlase neatrada risinājumus uzbrukumā, Dejanam Majstorovičam metot garām metienu pēc metiena, bet Karpenkovs turpināja saimniekot zem groza uzbrukumā.

Mača izskaņā lielisks bija Aleksandrs Zujevs, kurš kopā trāpīja četrus tālmetienus, tādējādi nodrošinot lielāko sensāciju 3x3 basketbola turnīrā. Zujevs guva 11 punktus, bet Karpenkovs atzīmējās ar pieciem punktiem un sešām atlēkušajam bumbām.

Otrajā pusfināla spēlē pulksten 12.40 tiksies Latvijas un Beļģijas valstsvienības. Apakšgrupas spēlē latvieši sīvā spēlē piekāpās beļģiem, kuri ar augstu precizitāti realizēja tālmetienus.

Serbijas 3x3 izlase apakšgrupas spēlēs svinēja septiņas uzvaras septiņos mačos, gūstot par 47 punktiem vairāk nekā pretinieki. Minētajā grupas mačā ar KOK serbi triumfēja ar rezultātu 21:10. Tagad viņiem atliek gaidīt spēli par bronzu, kas norisināsies pulksten 15.15, bet pirmais olimpiskais fināls 3x3 basketbolā gaidāms pulksten 16.25.

Serbijas valstsvienības līderi ir ilggadējie "Novi Sad" kluba pārstāvji Dušans Buluts un Dejans Majstorovičs, kuri kaldinājuši četrus Pasaules tūres čempionu titulus, kā arī tiek uzskatīti par vadošo vienību 3x3 basketbolā. Serbu divu triumfu sēriju (2018. un 2019. gadā) pērn apturēja Latvijas izlases bāzes komanda "Rīga". Abas vienības tika uzskatītas par galvenajām Tokijas olimpisko spēļu favorītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!