Foto: F64

Olimpisko spēļu debitants Kristaps Neretnieks un zirgs "Valour" trešdien piedalījās Tokijas olimpisko spēļu konkūra disciplīnas finālā, ar 13 soda punktiem ieņemot 23. pozīciju.

Limbažnieks distanci veica 88,75 sekundēs, par trīs šķēršļu nepārvarēšanu un neiekļaušanos laika limitā (88 sekundes) nopelnot 13 soda punktus. Viņš bija viens no četriem jātniekiem ar šādu soda punktu skaitu, starp viņiem uzrādot trešo ātrāko laiku.

Finālsacensībās startēja 30 sportisti, kuriem nācās pievarēt jau krietni sarežģītāku maršrutu. Vietu finālā viņi nopelnīja otrdien aizvadītajās kvalifikācijas sacensībās, kurās piedalījās 73 jātnieki. Neretnieks tajās bija viens no 25 sportistiem, kurš startēja bez kļūdām, finišējot 20. pozīcijā.

Neretnieks ar "Valour" kvalifikācijas sacensības aizvadīja bez kļūdām, sportistam jau tad izņemot īsus pagriezienus, lai spēcīgais zirgs neuzņemtu pārāk lielu ātrumu.

Tas līdz galam nesanāca finālā. Neretnieks ar "Valour" negaidīti apgāza jau otro barjeru, bet tad uzsāka pietiekami precīzu maršruta nogriezni. Problēmas gan sagādāja divu lēcienu sistēma. Neretnieks apzināti izņēma īsu pagriezienu, lai "Valour" pārāk neieskrietos, taču otrajam šķērslim spēcīgais zirgs tāpat piejāja pārāk tuvu, pēc tam notriecot vienu šķērsli.

Tam gan sekoja precīzi pievarēti šķēršļi, "Valour" izcili izņemot triju lēcienu sistēmu, bet beigās tika pieļauta vēl viena kļūda. Papildu sods par neiekļaušanos laikā ļāva Neretniekam un "Valour" finišēt ar 13 soda punktiem.

Finālā seši jātnieki distanci pievarēja bez šķēršļiem. Starp viņiem bija trīs Zviedrijas sportisti, kuri kopā ar Japānas, Nīderlandes un Lielbritānijas jātniekiem atkārtotā startā noskaidroja medaļu ieguvējus.

Visi seši jātnieki parūpējās par ļoti aizraujošu finālu, atkal nepieļaujot ne kļūdu. Uzvaru izcīnīja Lielbritānijas sportists Bens Mērs un zirgs "Explosion W", otro vietu ieņēma zviedrs Peders Fredriksons ar "All In", bet pie bronzas tika Nīderlandes jātnieks Maikels van der Vlētens ar "Beauville Z".

Jāšanas sporta sacensības Tokijas spēlēs noslēgsies sestdien, kad sportisti piedalīsies komandu sacensību finālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!