"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs "Liepāja" ar atkārtotu vēstuli LFF Disciplinārajai komitejai aicinājis viest skaidrību un salikt visus punktus uz "i" saistībā ar līdz galam nenospēlēto maču Kurzemē.

17. oktobrī aizvadīto spēli Liepājas "Daugavas" stadionā starp "Liepājas" un RFS vienībām aprāva problēmas ar mākslīgo apgaismojumu. Spēles 54. minūtē izdzisa trešdaļa no stadiona apgaismojuma. Komandas pēc maza pārtraukuma turpināja spēli, Mārtiņam Ķiguram ar precīzu sitienu izvirzot mājiniekus vadībā. Taču tad gaisma pilnībā izdzisa jau uz diviem stabiem.

Latvijas Futbola federācija (LFF) vairākas dienas neziņoja par iespējamiem soļiem šajā jautājumā un 19. oktobrī pieņēma lēmumu maču pilnībā pārspēlēt. Par atkārtotās spēles datumu tika noteikts 25. novembris plkst. 13:00.

Jau pagājušā piektdienā, 23. oktobrī, kurzemnieki vērsās pie LFF DK, uzsverot, ka LFF virslīgas organizācijas komitejas lēmums ir bijis prettiesisks. Arī atkārtotā vēstulē LFF DK priekšsēdētājai Jevgenijai Tverjanovičai-Borei "Liepāja" uzsver, ka virslīgas organizācijas komitejas lēmums ir prettiesisks.

"Liepāja" atkārtotajā vēstulē aicina LFF DK paātrinātā kārtībā izskatīt šo jautājumu līdz 30. oktobrim. Savā vēstulē Kurzemes klubs norāda uz faktu, ka pārspēle šobrīd ieplānota 25. novembrī starp kalendārā ieplānoto priekšpēdējo un pēdējo kārtu. "Liepāja" vērš uzmanību uz sacensību reglamenta punktu, saskaņā ar kuru pēdējo divu kārtu spēles sākas vienlaicīgi, lai ievērotu "fair play" principu.

Liepājas klubs iesniegumā aicinājumu steidzamā kārtā risināt problēmu pamato ar iespējamām pārsūdzībām un citām iespējamām juridiskām niansēm.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien "Liepāja" un RFS neizspēlētā mača strīdā iesaistījās Latvijas čempione "Riga FC". Abas Rīgas komandas ir galvenās pretendentes uz čempionu titulu, bet šobrīd labākā situācijā ir "Riga FC", kam ir deviņu punktu pārsvars, bet RFS "azotē" ir vēl neizspēlētais mačs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!