Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Latvijas Basketbola savienība (LBS) izspēlēja lielisku pokera partiju, tomēr beigās aiz visa blefa izrādījās, ka nekā nav. Pat divnieku pāra. Fanu cerība, ka rokās ir spēcīgas kārtis un visi skeptiķi pie galda tiks sakauti, ir izgaisusi. LBS iztērēja visus resursus, lai turētos spēlē līdz galam, lai gan no paša sākuma zināja, ka, atklājot kārtis, zaudēs.

Kādēļ tā rīkojās LBS un kas bija šīs stratēģijas autors, laikam jau mēs neuzzināsim. Tomēr rūgtuma sajūta līdzjutējam ir palikusi. Nav runa par Kristapa Porziņģa lēmumu, kas ir saprotams, - veselību un veiksmīgu atgriešanos laukumā, lai 2025. gadā Latvija atkal būtu Eiropas čempione (90 gadi kopš Sapņu komandas zelta – sakritība?). Rūgtums par attieksmi un atklātību, ko līdz šim bija izrādījusi LBS. Līdz šim.

Lai saprastu stāstu par makaronu karināšanu (sabiedrības barošanu ar viltus cerībām), neliels hronoloģisks faktu apkopojums.

26. jūlijs, Latvijas izlases oficiālā preses diena. Ne Porziņģis, ne galvenais treneris Luka Banki, ne LBS pat neieminas, ka Bostonas "Celtics" jaunais papildinājums netrenēsies uz pilnu klapi ar izlasi un viņam ir kādas veselības problēmas. Banki piemin Rodionu Kurucu, kurš nevar trenēties uz pilnu slodzi, neviens cits netiek pieminēts. Paralēli tiek publicētas skaistas bildes ar Porziņģi treniņos, medijos redzami video kā Porziņģis triec bumbu grozā no augšas, utt. Skaisti kadri. Bet ne realitāte

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!