Foto: FIBA
Vācijas basketbola izlase svētdien, 10. septembrī, Manilā pirmo reizi vēsturē izcīnīja Pasaules kausu, finālā aizraujošā duelī ar 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20) pieveicot Serbijas valstsvienību.

Vācija visa turnīra laikā nezaudēja nevienā no astoņām spēlēm un 30 gadus pēc triumfa Eiropas čempionātā izcīnīja vēl vienu titulu.

Vācijas rindās 28 punktus guva Deniss Šrēders, 19 pievienoja Francs Vāgners, bet 12 pievienoja Johaness Foigtmans. Serbiem 17 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, kuram bija ļoti vājš otrais puslaiks. 21 punktu guva Aleksa Avramovičs.

Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja sīvā un sekmīgiem uzbrukumiem bagātā cīņā. Serbiem izdevās realizēt divus tālmetienus, bumbai atsitoties pret groza vairogu. Vācijas rindās pārliecinoši darbojās viens no pusfināla varoņiem Andreass Obsts. Pēc desmit nospēlētajām minūtēm Serbija bija vadībā – 26:23.

Otrā ceturtdaļa pagāja līdzīgā manierē, taču mazliet labāka šajā spēles nogrieznī izrādījās Vācija, kas sava līdera Denisa Šrēdera iedvesmota, spēja izlīdzināt rezultātu. Dodoties puslaika pārtraukumā, neizšķirts – 47:47.

Trešā ceturtdaļa bija daudz mazrezultatīvāka, taču lielākas problēmas uzbrukumā bija Serbijai – Balkānu valsts komanda ļoti daudz uzbrukumus mēģināja veidot groza tuvumā, mēģinot bumbu nogādāt centra spēlētāja Nikolas Milutinova rokās. Taču Milutinovu ļoti veiksmīgi neitralizēja Vācijas garie spēlētāji, un Serbijas uzbrukums iestrēga. Tāpat serbiem bija problēmas ar brīvu metienu realizāciju, kā arī nespēju izvairīties no kļūdām.

Savukārt vācieši spēlēja ļoti pārliecinoši un pacietīgi. Ja neizdevās saspēle, tad lieliski sanāca darboties individuāli, sevišķi labi tas izdevās Šrēderram. Pēc trešās ceturtdaļas Vācijai jau bija visai drošs pārsvars – 69:57.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā serbiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz pat četru punktu deficītam. Vācijas uzbrukums bija iestrēdzis un pietiekami kvalitatīvi strādāja arī Serbijas aizsardzība. Tiesa, serbi izniekoja visas izdevības pietuvoties vēl vairāk – bieži vien Serbijas basketbolisti izvēlējās spēlēt individuāli, kā arī izšķīrās par ļoti avantūristiskiem metieniem. Vācija uzbrukumā savu spēli pārāk neuzlaboja, taču Serbija nespēja savus pretiniekus par to sodīt.

Kad Vācija bija palielinājusi pārsvaru līdz deviņiem punktiem, Serbijas izlases spēlētājs Avramovičs guva sešus punktus pēc kārtas un atgrieza intrigu. Marko Guduričs varēja izlīdzināt rezultātu, taču netrāpīja brīvu tālmetienu. Tas pats Guduričs pēc tam realizēja divus soda metienus un Serbijai bija tikai "-2". Taču 21 sekundi pirms spēles beigām Šrēders veica izcilu caurgājienu un atjaunoja drošāku pārsvaru savai komandai. Serbijas nākamajā uzbrukumā Guduričs pieļāva kļūdu, bet Šrēders iemeta abus soda metienus, pieliekot punktu spēlei.

Ļoti vājš otrajā puslaikā bija Bogdans Bogdanovičs – Serbijas līderis atzīmējās tikai ar diviem punktiem. Arī tas bija faktors, kas palīdzēja atnest zelta medaļas Vācijai - spēles rezultāts 83:77.

Portāls "Delfi" piedāvāja sekot līdzi spēles teksta tiešraidei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!