Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns no Vašintonas "Wizards" komandas nevēlas, lai tiek rīkota publicitātes kampaņa, kas sekmētu viņa dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, viņš pastāstīja medijam "The Athletic".

Jau vēstīts, ka Bertāna komandas biedrs Džordans Makrejs, kā arī Vašingtonas "Wizards" vienības galvenais treneris Skots Brukss pauduši atbalstu vidzemnieka kandidatūrai līgas Zvaigžņu spēles trīspunktu konkursam.

"Wizards" komandas sociālo mediju pārstāvji pirms neilga laika tikās ar Bertānu, lai apspriestu saturu, kuru publicēt tīklos "Twitter", "Instagram", "Facebook", lai palīdzētu viņam nokļūt tālmetienu konkursā. Tomēr latvietis sacīja, ka viņš to nevēlas.

"Es vēlos piedalīties trīspunktu metienu sacensībās, bet neuzskatu, ka tam jārīko īpaša kampaņa. Vajadzētu izvēlēties labākos tālmetienu izpildītājus visā līgā, un tas arī viss. Es uzskatu, ka esmu izdarījis pietiekami, lai tur piedalītos. Ja viņi mani neizvēlēsies, jo man nebija kampaņa, lai tā būtu. Es tajā, visticamāk, uzvarētu," sarunā ar "The Athletic" teica Bertāns.

Šobrīd NBA Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā maksimālais punktu skaits, ko var sasniegt ir 34 punkti, bet līdz šim labāko rezultātu sasniedzis Fīniksas "Suns" spēlētājs Devins Bukers, kurš guva 28 punktus. Bertāns bija diezgan pārliecināts par savām spējām sasniegt labu rezultātu.

"34 punkti ir maksimums? Es varētu kaut ko tādu sasniegt," pauda Latvijas basketbola snaiperis.

Bertāns sezonas pirmajās 28 spēlēs vidēji mačā trāpīja 3,8 tālmetienus, realizējot 43,4% no izpildītajiem trīspunktniekiem. Rūjienietis bija uzņēmis tempu, kas viņam ļautu kļūt par trešo basketbolistu, kurš NBA sezonas laikā trāpījis 300 tālmetienu. Līdz šim to paveikuši tikai NBA superzvaigznes Džeimss Hārdens un Stefens Karijs.

Jau pagājušogad Bertāna prasmes izpelnījās aktivitāti sociālajos tīklos. Toreiz gan līdzjutēji, gan basketbolista komandas biedri Sanantonio "Spurs" vienībā sociālajos tīklos publicēja ierakstus ar tēmturi "LetBertansShoot" (ļaujiet Bertānam mest).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!