Foto: AFP/Scanpix/LETA
Amerikāņu aizsargs Maiks Džeimss, kurš pērn tika ievīts baumās par Latvijas pases iegūšanu, sodīts no Francijas basketbola kluba "Monaco" puses par neatļautu ballēšanos, vēsta franču mediji.

"Monaco" komandas aizsargs Džeimss 8. martā devās svinēt savā laukumā izcīnītu uzvaru ULEB Eirolīgas mačā pret Atēnu "Panathinaikos". Viņa kompanjons bija grieķu kluba basketbolists Dveins Beikons, informē medijs "L’Equipe".

Francijas klubs šādu uzvedību nav uzskatījis par pieņemamu, tāpēc uz laiku ir diskvalificējis savu līderi, jo Džeimss pārkāpis iekšējās kārtības noteikumus. Pirksta traumas dēļ aizsargs nepiedalījās 10. marta Eirolīgas spēlē pret "Baskonia", kā arī pēc tam nepalīdzēja komandai Francijas čempionāta mačā.

Tikmēr bijušais "Monaco" basketbolists Beikons tajā vakarā noballējies tik labi, ka neesot varējis piedalīties "Panathinaikos" treniņā.

Džeimss ir visu laiku rezultatīvākais amerikāņu basketbolists Eirolīgas vēsturē. Šosezon viņš vidēji mačā guvis 16,8 punktus un veicis 4,7 rezultatīvas piespēles, turklāt viņš pretendē uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Pērn rudenī Džeimsa vārds neoficiāli tika locīts Latvijas sakarā - ka viņam varētu piešķirt pasi un viņš varētu pārstāvēt izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!