Foto: Vida Press

"Sotheby's" izsoļu namā par vairāk nekā pusmiljonu ASV dolāru pārdoti leģendārā basketbolista Maikla Džordana sporta apavi, kuros viņš spēlēja savā pirmajā sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Tiešsaistes izsolē, kas noslēdzās svētdien, tos pārdeva par 560 000 ASV dolāru. "Sotheby's" izsoļu nams par 1985. gada "Air Jordan" "snīkeriem"ar paša Džordana autogrāfu cerēja iegūt 100-150 tūkstošus, tomēr realitātē apavi pārdoti par krietni ievērojamāku summu.

Lai gan "Air Jordan" apavi ir novalkāti, tas nemazināja interesi. Kā visiem Džordana apaviem, arī šiem atšķiras labās un kreisās kājas izmērs.

560 000 ASV dolāri šobrīd ir "Sotheby's" izsoļu nama rekords par sporta apaviem. Pagājušā gadā kāds interesents par 1972. gada "Nike" skriešanas apaviem "Moon Shoe" samaksāja 437 500 ASV dolārus.

Izsole bija veltīta 35 gadiem, kopš izveidota leģendārā apavu sērija "Air Jordan", un par godu dokumentālajai filmai par Džordanu un Čikāgas "Bulls" pēdējo čempionu titulu. Lielu popularitāti ieguvušās doekumentālās filmas "The Last Dance" pēdējās divas sērijas skatītāji ieraudzīja svētdien, 17. maijā, kad arī noslēdzās izsole. Apavus izsolē izlika Lasvegasas "snīkeru" muzeja dibinātājs Džordans Gellers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!