Foto: AFP/Scanpix/LETA

Savdabīgu pārsteigumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" līdzjutējiem sagādājis komandas ģenerālmenedžeris Džeimss Džounss, kurš atlīdzinājis spēlētāja pieviltos fanus, uzsaucot viņiem alu.

"Suns" līdzjutēji trešdienas vakarā bija ieradušies uz kādu vietējo pārtikas veikalu, lai kluba organizētā pasākumā iepazītu komandas uzbrucēju Džošu Džeksonu un tiktu pie iespējas iegūt viņa autogrāfu, ziņo medijs "USA Today". Kā papildu pievienotā vērtība vakaram bija līdzjutējiem dotā iespēja tikt pie divām biļetēm uz komandas nākamo spēli, ja viņi veikalā iegādājas duci komandu sponsorējušā uzņēmuma alus.

Tomēr 22 gadus vecais basketbolists uz pasākumu neieradās, kas mudināja radoši rīkoties klātesošajam "Suns" ģenerālmenedžerim Džeimsam Džounsam. ASV medijos "USA Today" un "Deadspin" citēti līdzjutēji apliecina, ka Džounss samaksājis par līdzjutēju alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī nodrošinājis viņus ar biļetēm un pa pastu nosūtītiem autogrāfiem.

Džeksons ticis sodīts no kluba puses par komandas iekšējo noteikumu pārkāpumu, ziņo medijs "The Arizona Republic".

Džounss savas spēlētāja karjeras laikā aizvadīja 14 sezonas NBA, to laikā izcīnot trīs čempionu titulus. Noslēdzis profesionālā basketbolista gaitas 2017. gadā, bijušais uzbrucējs pievienojās Fīniksas "Suns" kluba vadībai.

Fīniksa pašlaik atrodas vien priekšā latvieša Rodiona Kuruca pārstāvētajai Bruklinas "Nets" vienībai kā otrā visslinkāk apmeklētā komanda visā līgā. Kluba mājas spēles pulcina vidēji mazliet zem 15 tūkstošiem cilvēku.

Jāpiemin, ka līdzjutējiem biļetes tika piešķirtas uz piektdienas vakarā paredzēto spēli pret Ņūorleānas "Pelicans" vienību, kurai ceturtdien pievienojās Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!