Foto: AP/Scanpix

Spānijas superzvaigzne Po Gasols ceturtdien oficiāli pievienojās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Sanantonio "Spurs", informē vienība.

Lai gan līguma detaļas netiek atklātas, iepriekš izskanēja informācija, ka Gasols ar "Spurs" panācis vienošanos par divu gadu līgumu, kura kopējā summa ir 30 miljoni dolāru (27 miljoni eiro).

"Spurs" klubs, lai spētu vienoties ar 36 gadus veco Gasolu un iekļautos algu griestos, iepriekš uz Jūtas "Jazz" aizmainīja franču uzbrucēju Borisu Diāvu.

Gasols iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čikāgas "Bulls" komandā, aizvadītajā sezonā vidēji mačā iemetot 16,5 punktus, bet pirms tam no 2008. līdz 2014. gadam pārstāvēja Losandželosas "Lakers", bet no 2001. līdz 2008. gadam spēlēja Memfisas "Grizzlies" rindās.

Gasols sešas reizes ir piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet NBA karjerā vidēji mačā ir guvis 18,2 punktus un izcīnījis vidēji 9,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Kopā ar "Lakers" komandu Gasols 2009. un 2010. gadā kļuva par NBA čempionu.

Šobrīd "Spurs" ir lielu pārmaiņu priekšā, jo karjeru nolēmis noslēgt šīs vienības ilggadējais līderis Tims Dankans, bet tās sastāvu grasās papildināt arī Dāvis Bertāns.

Tikmēr kļuvis zināms, ka latvieša Kristapa Porziņā pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda noslēgusi līgumu ar 24 gadus veco senegāliešu uzbrucēju Morisu Ndūru, kuru pirms gada neviena komanda NBA draftā neizraudzījās un kurš daļu iepriekšējās sezonas pavadīja Spānijas grandā Madrides "Real".

Savukārt jaunu līgumu ar Toronto "Raptors" parakstījis tās zvaigzne Demārs Derouzens. Viņš ar klubu vienojies par piecu gadu sadarbību, bet kontrakta kopējā summa ir 139 miljoni dolāru (125 miljoni eiro).

Iepriekšējās sezonas regulārajā čempionātā Derouzens 78 spēlēs vidēji iemeta 23,5 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas un veica 4,0 rezultatīvas piespēles.

Savukārt izslēgšanas turnīrā basketbolists palīdzēja "Raptors" pirmo reizi sasniegt Austrumu konferences finālu, kur šī vienība ar 2-4 piekāpās Klīvlendas "Cavaliers". Izslēgšanas turnīrā Derouzens 20 mačos caurmērā guva 20,9 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas.

Toronto klubā Derouzens aizvadījis visas savas septiņas NBA sezonas. Šī vienība viņu 2009. gada draftā izvēlējās ar devīto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!