Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien izcēlās ar 16 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda ar 112:119 (18:24, 24:28, 23:35, 47:32) viesos piekāpās Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem un pārtrauca divu uzvaru sēriju.

Porziņģis vien dienu iepriekš sasniedza savu NBA rezultativitātes rekordu, izceļoties ar 35 punktiem, tomēr ceturtdienas mačā "Knicks" jau no pirmās ceturtdaļas vidus atradās iedzinējos un arī latvietis ar ļoti augstu rezultativitāti neatzīmējās.

Porziņģis sešās no iepriekšējām septiņām spēlēm bija guvis vismaz 20 punktus.

Zīmīgi, ka arī "Wizards" komanda bija spēlējusi dienu iepriekš, kad piekāpās līgas pastarītei Filadelfijas "76ers".

Šoreiz latvietis laukumā bija 37 minūtes, kuru laikā trāpīja piecus no 11 izpildītajiem divpunktu raidījumiem un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņam bija septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras pārtvertas piespēles, divas kļūdas un četras piezīmes.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Deriks Rouzs, ar 19 punktiem atzīmējās Karmelo Entonijs, bet Brendans Dženings izcēlās ar 17 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr "Wizards" sastāvā ar 23 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džons Vols, 21 punktu iemeta Oto Porters, bet 18 punkti bija Bredlijam Bīlam, kurš laukumā atgriezās pēc trīs maču izlaišanas

Mača ievadā "Knicks" noturēja pretiniekus pirmajās gandrīz trīs minūtēs un izvirzījās vadībā ar 6:0, reizi precīzam ar raidījumu no groza apakšas esot arī latvietim. Tomēr nākamajās piecās minūtēs viesi iemeta vien divus punktus, arī izceļoties tieši Porziņģim, un jau nokļuva iedzinējos ar 8:14, mača turpinājumā vairs vadību neatgūstot. Jau pirmajā ceturtdaļā "Knicks" sastāvā daudz laukumā bija rezervisti un viesi pēc tās zaudēja ar 18:24.

Trešo metienu no spēles latvietis realizēja otrās ceturtdaļas vidū, kad panāca 31:36. Drīz vien "Knicks" jau zaudēja ar 33:46, tomēr atlikušajā laikā viesi tuvojās un 100 sekundes pirms puslaika beigām Porziņģis atkal panāca 42:46. Atlikušajā laikā gan pretinieki veica kārtējo izrāvienu un "Knicks" atkal jau bija iedzinējos ar 42:52. Ja Porziņģis pirmajā puslaikā guva astoņus punktus, "Wizards" realizēja astoņus no 11 izmestajiem tālmetieniem.

Trešās ceturtdaļas vidusdaļā pēc kārtējā mājinieku tālmetiena "Knicks" jau atradās iedzinējos ar 49:64, bet brīdi vēlāk ar 51:70. Ņujorkas klubs rādīja ļoti pelēcīgu sniegumu un šīs ceturtdaļas laikā zaudēja pat ar 27 punktiem, bet tās noslēgumā rezultāts bija 65:87.

Noslēdzošā perioda pirmajā pusē Porziņģis trāpīja pirmo tālmetienu un ceturtdaļas vidū iemeta vēl divus punktus, bet brīdi vēlāk "Knicks" iesāka pēdējo izrāvienu, sametot 12 punktus pēc kārtas un divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pietuvojoties līdz 98:108. Tomēr neko vairāk viņi paveikt nespēja. Pēdējās sekundēs Porziņģa tālmetiens samazināja deficītu līdz septiņiem punktiem, kas bija mazākais otrajā puslaikā, tomēr viesi zaudēja.

Visā mačā "Wizards" komanda trāpīja 15 no 25 tālmetieniem.

"Knicks" ar piecām uzvarām 12 mačos saglabā desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Wizards" ar vien trim panākumiem 11 cīņās ir 13.pozīcijā.

Nākamo maču "Knicks" vienība aizvadīs svētdien, kad jau plkst.19 pēc Latvijas laika uzņems konferences līderi Atlantas "Hawks".

Tikmēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda ar deviņiem panākumiem 12 mačos ir Rietumu konferences trešajā pozīcijā un nākamajā duelī piektdien viesos spēkosies ar Losandželosas "Lakers", kas pēc neveiksmīgām iepriekšējām sezonām šajā spējusi vairāk uzvarēt nekā zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!