Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trīskārtējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko punktu guvēju Džeimsu Hārdenu Bruklinas "Nets" ir aizmainījusi uz Filadelfijas "76ers", pretī saņemot austrālieti Benu Simonsu, ceturtdien ziņo vairāki informācijas avoti.

ESPN un "The Athletic" ziņo, ka darījumā "76ers" bez Hārdena iegūs arī Polu Milsepu, apmaiņā pretī dodot Simonsu, kurš 2021./2022.gada sezonā vēl nav spēlējis, kā arī Setu Kariju, Andrē Dramondu un divus NBA drafta pirmās kārtas izvēles.

2018.gada NBA vērtīgākais spēlētājs Hārdens tika aizmainīts no Hjūstonas "Rockets" uz "Nets" 2021.gada janvārī četru komandu darījuma ietvaros. Pretējā virzienā šajā darījumā devās virkne spēlētāju, tostarp arī Latvijas basketbolists Rodions Kurucs. Darījumam kopā ar Kevinu Durentu un Kairiju Īrvingu savās rindās vajadzēja padarīt Bruklinas klubu par galveno šīs sezonas čempiona titula kandidāti.

Tas nav izdevies, daļēji traumu dēļ, kas neļāva superzvaigžņu trijotnei pavadīt daudz laika kopā laukumā. Hārdenu mocīja paceles cīpslas savainojums, kamēr Īrvings nav vakcinēts pret Covid-19 un viņam ir aizliegts piedalīties mājas spēlēs.

32 gadus vecais Hārdens šosezon vidēji guvis 22,5 punktus, kas NBA ir otrs labākais rādītājs, 10,2 reizes rezultatīvi piespēlējis un izcīnījis astoņas atlēkušās bumbas, taču "Nets" ar bilanci 29-25 ieņem tikai astoto vietu Austrumu konferencē.

Tiek lēsts, ka Hārdens iegūst vēl vienu iespēju kļūt par čempionu, papildinot "76ers" komandas sastāvu, kurā jau ir kamerūniešu centrs Džoels Embīds - šīs sezonas NBA rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 29,4 punktiem spēlē.

Darījums arī beidzis ilgstošo Simonsa sāgu Filadelfijā.

25 gadus vecais Simonss bija NBA 2018.gada labākais debitants un nākamās trīs sezonas piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē. Viņš šosezon izlaida arī kluba treniņnometni.

Četrās NBA sezonās Simonss vidēji mačā guvis 15,9 punktus, izcīnījis 8,1 atlēkušo bumbu un 7,7 reizes rezultatīvi piespēlējis.

"76ers" Austrumos ar bilanci 32-22 ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!