Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks, kurš 2019./2020. gada sezonas ievadā pievienosies kādai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai, lai tās treniņnometnē censtos iekļūt kluba sastāvā, televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" pauda lielu pārliecību par savu gatavību izmantot iespēju.

"Es jūtu, ka tas ir ļoti tuvu," taujāts par gatavību iekļūt NBA, atbildēja centra pozīcijas spēlētājs. "Esmu optimists. Jau kopš 18 gadu vecuma klīst baumas, ka varu tur nokļūt. Tik ilgi tas velkas, jau piecus gadus "tūlīt būs, tūlīt būs". Jūtu, ka šis ir tas brīdis, kad tam jānotiek. Psiholoģiski noteikti esmu gatavs. Fiziski – šajā vasarā esmu trenējies tā, kā nekad. Ja tagad nebūšu uzlabojis savu ķermeni, tad nezinu, ko vēl darīt."

Basketbolists, iespējams, pirmo vērienīgo uzmanību pasaules kontekstā izpelnījās 2013. gada vasarā, kad Eiropas U-18 čempionātā vidēji spēlē izcēlās ar 12,6 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām. Togad 1995. gadā dzimušo basketbolistu izlasi, kura Latvijā notiekošajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, turnīra simboliskajā piecniekā pārstāvēja gan Kristaps Porziņģis, gan Pasečņiks.

Pasečņiku 2017. gada draftā ar 25. izvēli nolūkoja Orlando "Magic" vienība, kura jau iepriekš bija vienojusies, ka Pasečņiks tiks aizmainīts uz Filadelfijas "76ers". Tiesa, Filadelfijas klubs šovasar atteicās no tiesībām uz Latvijas basketbolistu, kas Pasečņikam deva iespēju Vasaras līgā pārstāvēt Vašingtonas "Wizards" klubu.

"Man nekādu gaidu nav," par dalību pagaidām nenosauktās komandas treniņnometnē izteicās Pasečņiks. "Gribu atbraukt, parādīt ko māku un pārsteigt visus. Tas ir svarīgākais – jūtu, ka varu pārsteigt. Zinu, ka spēju daudz vairāk nekā esmu rādījis Eiropā."

Pilnu interviju ar Anžeju Pasečņiku varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.00 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!