Foto: AP/Scanpix/LETA

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" līderiem Als Horfords izlēmis kļūt par brīvo aģentu, kā arī apsver vienoties par jaunu līgumu ar kādu citu komandu, ziņo vairāki ASV žurnālisti, savukārt brīvo aģentu tirgū nonāks arī Sakramento "Kings" uzbrucējs Harisons Bārnss un Ņūorleānas "Pelicans" basketbolists Džuliuss Randls.

Dominikānas basketbolists 2016. gada vasarā noslēdza četru gadu līgumu ar Bostonas "Celtics" komandu, kuru laikā centra pozīcijas spēlētājs būtu nopelnījis 113 miljonus ASV dolāru. Horfords gan izmantojis iespēju atteikties no pēdējā līguma gada un tajā paredzētajiem 30 miljoniem, vēsta ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis.

Vožnarovskis ziņoja, ka abas puses izrāda interesi vienoties par jaunu līgumu. Taču "Celtics" vienība izteikusi gatavību iespējamībai, ka gan Horfords, gan Kairijs Īrvings komandu varētu pamest, rakstīja medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

Jau ziņots, ka esot pieaugušas latvieša Rodiona Kuruca pārstāvētās komandas Bruklinas "Nets" izredzes iegūt Īrvingu.

Savukārt medijs "Boston Herald" ziņo, ka Horforda pārstāvji vairs neturpina sarunas ar "Celtics" klubu par triju gadu līgumu un basketbolists nonāks citā vienībā. Horfords aizvadītajā sezonā vidēji spēlē izcēlās ar 13,6 punktiem, 6,7 atlēkušajām bumbām un 4,2 rezultatīvām piespēlēm.

Labāku līgumu brīvo aģentu tirgū centīsies nopelnīt arī Ņūorleānas "Pelicans" uzbrucējs un Daira Bertāna komandas biedrs Džuliuss Randls, vēsta Čaranija. Basketbolists 2018. gada vasarā bija noslēdzis 17,1 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz diviem gadiem, tajā esot iespējai atteikties no līgumsaistību turpināšanas pēc pirmās sezonas, ko Randls izlēmis izmantot.

Savā piektajā NBA sezonā uzbrucējs vidēji spēlē izcēlās ar 21,4 punktiem, 8,7 atlēkušajām bumbām un 3,1 rezultatīvām piespēlēm, aizvadot statistiski savu labāko sezonu profesionālajā basketbolā.

Savukārt no 25 miljoniem ASV dolāru atteiksies Harisons Bārnss, kurš sezonas laikā tika aizmainīts no Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas uz Sakramento "Kings" vienību, ziņo Vožnarovskis. Uzbrucējs 2018./2019. gada sezonā vidēji spēlē atzīmējās ar 16,4 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām.

Bārnss iepriekš bija noslēdzis 94,4 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz četrām sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!