Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško un vīriešu izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs snieguši komentārus par 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupu izlozi, paužot pietāti pret Latvijas valstsvienību gaidāmajiem pretiniekiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Dāmu izlase iekļuva vienā grupā ar Horvātiju, Vāciju un Ziemeļmaķedoniju, bet tās uzdevums, lai kvalificētos finālturnīram, būs izcīnīt pirmo vietu grupā vai būt starp piecām labākajām otrās vietas īpašniecēm (salīdzinot dažādās grupās sasniegto bilanci, vērā tiks ņemti rezultāti spēlēs starp katras grupas pirmo trīs vietu ieguvējām). Kopā kvalifikācijas turnīrā piedalās deviņās grupās sadalītas 33 komandas.

"Interesantas pretinieces. Visas jāciena, ar visām varam cīnīties veiksmīgi. Galvenais pašiem pēc iespējas labāk sagatavoties – gan spēlētājām, gan treneriem. Patlaban uzmanības fokusā ir galvenā trenera kandidatūras. Pārrunas bijušas un vēl būs, uzrunātajiem vajadzīgs laiks pārdomām, tāpēc tuvākajās dienās oficiālu ziņu nebūs. Mazliet pacietības," gan Latvijas izlases grupu, gan vēl joprojām brīvo galvenā trenera amatu komentēja Baško.

Savukārt vīriešu izlasei sagaidāms mazliet vieglāks ceļš līdz finālturnīram. Komandai jāieņem vismaz trešā vieta grupā, kurā piedalīsies arī Grieķijas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Bulgārijas izlases.

""Balkānu grupa" – nav ne stiprākā, ne arī vājākā no iespējamām. Grieķijas izlasei papildus komentāri nav vajadzīgi. Bulgārijas un Bosnijas izlases Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā bija vienā grupā un abas labi spēlēja savā laukumā. Bosnieši uzvarēja krievus, bulgāri – frančus, tiesa, noslēguma tabulā tās palika attiecīgi 6. un 5. vietā. Abas izmanto naturalizētos spēlētājus. Skaidrs, ka spēles izbraukumā būs ļoti svarīgas un pretinieku “mājas komandu” reputācija būs papildus motivācija uzvarēt," par pretiniekiem izteicās Štālbergs.

Basketbola funkcionārs jau iepriekš portālam "Delfi" atklāja, ka šobrīd strādā arī pie trešās potenciālās opcijas izlases galvenā trenera amatam. Jau zināms, ka izvirzītas tiks arī Roberta Štelmahera un Andrea Trinkjēri kandidatūras.

"Pretiniekus pētīsim, bet pirmais uzdevums ir labi sagatavoties pašiem. Turpinās komunikācija ar kandidātiem uz valstsvienības galvenā trenera amatu un konkrēta informācija būs 24. jūlijā pēc LBS valdes sēdes. Ļoti svarīgs būs komandas komplektācijas process, tai skaitā risinot sarunas ar Eirolīgas klubiem par spēlētāju atbrīvošanu vismaz uz vienu spēli katrā valstsvienības oficiālo spēļu "logā"," atklāja vīriešu izlases ģenerālmenedžeris.

Sieviešu izlasei kvalifikācijas spēles notiks trijos “logos” – 2019. gada novembrī, 2020. gada novembrī un 2021. gada februārī. Finālturnīrs risināsies 2021. gada jūnijā Valensijā, Lionā un Parīzē.

Savukārt vīriem spēles notiks trijos “logos” – 2020. gada februārī un novembrī, kā arī 2021. gada februārī. Finālturnīrs risināsies 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!