Foto: F64

Basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts medija "eurobasket.com" vērtējumā atzīts par 2018./19. gada Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas sezonas labāko treneri.

TTT vienība aizvadītajā sezonā pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas sasniedza Eirolīgas ceturtdaļfinālu. Tajā Latvijas komandu nomāca topošās Eirolīgas čempiones Jekaterinburgas UGMK basketbolistes, kuras sērijā līdz divām uzvarām triumfēja ar 2-0.

Treneris Mārtiņš Zībarts, kuram aizvadītajā sezonā asistēja treneri Matīss Rožlapa, Jānis Nešpors, kā arī fiziskās sagatavotības trenere Alena Eldmane, jau tika atzīts par sezonas otro labāko treneri Eirolīgas līdzjutēju balsojumā.

Eirolīgas pirmajā simboliskajā piecniekā vietu nopelnījušas Britnija Grainere un Kortnija Vanderslūta no UGMK, Kurskas "Dinamo" uzbrucēja Braiana Stjuarte, kā arī Ivonna Tērnere ("Sopron Basket") un Alissa Tomasa ("USK Praha").

Rīdzinieču saspēles vadītāja Šeja Pedija minēta starp basketbolistēm, kuras par sezonu pelnījušas atzinību, bet nav iekļautas kādā no diviem simboliskajiem piecniekiem.

Kā ziņots, amerikāņu basketboliste vēls pārstāvēt Latvijas basketbola izlasi gaidāmajā Eiropas čempionātā, kā arī tam guvusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedru atbalstu.
Pēc otrdien aizvadītās LBS padomes ārkārtas sēdes savienības prezidents Valdis Voins minēja, ka Šejas Pedijas naturalizācijas process vēl tiek risināts.

"Konkrētu datumu nav, taču process virzās un visi nepieciešamie dokumenti ir sagatavoti. Ļoti ceru, ka attiecīgie cilvēki dokumentus iesnieguši attiecīgajā Saeimas komisijā, kas izskata dokumentu atbilstību. Pēc tam nākamajā skatīšanās reizē piedalīties tiek jau aicinātas ieinteresētās puses," situāciju komentēja Voins.

Savukārt TTT vienība nākamajā sezonā varēs startēt Eirolīgas pamatturnīrā, taču kluba valdei vēl jāgūst skaidrība, vai tas ir izpildāms.

Rīgas vienība aizvadītās sezonas Eirolīgas turnīru sāka no kvalifikācijas, tajā divu spēļu summā pārspējot Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!