Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV sašutumu raisījusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" rīcība, veicot visas komandas spēlētāju "Covid-19" pārbaudes, kas nav pieejamas daudziem citiem. ESPN vēsta, ka Rodiona Kuruca pārstāvētā komanda "Nets" nav vienīgā, jo kopumā astoņas NBA vienības veikušas testus visiem saviem spēlētājiem.

"Nets" otrdien paziņoja par pārbaužu veikšanu saviem spēlētājiem, un četriem no viņiem analīzes bijušas pozitīvas. Spēlētāju vārdi netiek atklāti, bet viens no viņiem esot NBA zvaigzne Kevins Durants.

NBA kluba darbība saniknojusi Ņujorkas mēru Bilu de Blasio, kurš asi kritizējis "Nets" rīcību krīzes laikā. "Mēs novēlam viņiem ātru atveseļošanos. Bet visai NBA komandai nevajadzētu veikt "Covid-19" testus, ja mums valstī ir smagi slimi cilvēki, kuri gaida rindā uz šiem testiem. Testi ir jāveic slimajiem, nevis veselajiem."

"Nets" savā paziņojumā norāda, ka pārbaudes veiktas privātā uzņēmumā par kluba līdzekļiem un nav izmantoti valsts līdzekļi, kā arī nav papildus noslogotas valsts iestādes.

"Izmantojot iegūtos rezultātus, mums bija iespēja veikt pasākumus un izolēt spēlētājus, kuriem pārbaudes bija pozitīvas," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!