Barselonas olimpiskajās spēlēs 1992. gada vasarā tā bija epizode, par kuru pēcāk smaidīja daudzi, – basketbola turnīra pusfināla laikā lietuviešu uzbrucējs Artūrs Karnišovs, piesēdis laukuma malā ar fotoaparātu rokā, steidza tvert kadrus ar pretinieku, ASV "Sapņu komandas", lielākajām zvaigznēm – vispirms jau Maiklu Džordanu no iemīļotā Čikāgas "Bulls". "Viņi ir mani varoņi!" pēc mača neslēpa 21 gadu vecais spēlētājs... Kādēļ to atcerēties tagad, 2020. gada pavasarī? Tādēļ, ka Čikāgas klubs nesen izraudzījies sev jaunu "bosu" – galveno atbildīgo par visiem basketbola jautājumiem. Turpmāk šos pienākumus pildīs Artūrs Karnišovs.

Denverā, kas ir zīmīga pilsēta arī Latvijas sportā – tieši te Sandis Ozoliņš kļuva par līdz šim vienīgo latvieti, kas pacēlis virs galvas Stenlija kausu –, lietuvietis bija nostrādājis gandrīz septiņus gadus. Kopš 2017. gada – kā ģenerālmenedžeris, turklāt tikai pērn pagarināja ilgtermiņa vienošanos. "NBA virtuves īpatnības. Arī tad, ja tev ir līgums vēl uz trim četriem gadiem, ar kluba atļauju drīksti uzklausīt piedāvājumus un arī pāriet citur – uz augstāku pozīciju. Šajā gadījumā Čikāga bija gatava Arturam dot lielākas pilnvaras un iespējas, nekā tas būtu Denverā," sarunā ar portālu "Delfi" ieskicē Martins Purlis – Baltijas basketbola aprindās zināms kā ilggadējs "Lietuvos Rytas", bet patlaban Panevēžas "Lietkabelis" kluba sporta direktors, zinātāju lokā – arī kā viens no Karnišova tuvākajiem draugiem Lietuvā. "Dažkārt sapņi piepildās" – tas bija pirmais, ko abu "WhatsApp" sarakstē pirmajā vakarā pēc oficiālā paziņojuma atrakstīja jaunais "Bulls" viceprezidents.

Čikāgas kluba vadības stilu raksturo pacietība – Paksons, savulaik deviņas sezonas pavadījis te kā spēlētājs, uz komandtiltiņa nostrādājis 17 gadus (un turpinās), bet Formens kā skauts sāka jau pirms 22. Amatos, ko šopavasar atbrīvoja, abiem bija pa 11 vasarām. Tas liek domāt, ka arī lietuvietim būs gan laiks, gan iespējas mēģināt realizēt savas ieceres. Viņa darbs Denverā tiek novērtēts ļoti augstu – sākot ar Nikolas Jokiča uzmeklēšanu un talanta attīstību, vēl darbojoties ģenerālmenedžera asistenta pozīcijā, un beidzot ar komandas rezultātu kāpumu pēdējo trīs gadu laikā, Karnišovam jau strādājot kā ģenerālmenedžerim, – pērn "Nuggets" skrējiens pārtrūka konferences pusfināla septītajā mačā, bet šogad (bilance sezonas pārtraukšanas brīdī: 43–22) tā jau tika minēta starp reālām pretendentēm arī uz finālu. "Es gan neesmu liels NBA eksperts, taču ticu Artūra spējām sasniegt savus mērķus, jo zinu – ja viņš ko apņēmies, ir liela iespēja, ka tas piepildīsies," teic Purlis. Viņš lieliski atceras astoņdesmitos, kad abi pusaudži pirmoreiz iepazina maģisko burtu salikumu NBA un TV ekrānā mirdzošām acīm tvēra Čikāgas "Bulls" izcilību laukumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!