Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien neguva nevienu punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa Vašingtonas "Wizards" komanda izcīnīja uzvaru.

"Wizards" mājās ar rezultātu 116:107 (31:35, 30:20, 29:22, 26:30) pārspēja Losandželosas "Lakers".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā aizmeta garām visus sešus tālmetienus, kas arī bija viņa vienīgie metieni spēlē. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet kārtējo "triple double" uzvarētājiem sasniedza Rasels Vestbrūks - 18 punkti, 18 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles. Vēl 18 punktus uzvarētājiem guva Oleksijs Lens, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Vestbrūks aizvada fenomenālu sezonu, pēdējās 19 spēlēs viņš 16. reizi sasniedza "triple double", bet šajā sezonā ar 30 "triple double" Vestbrūks ir izteikts līgas līderis. Šajā statistikas rādītājā NBA vēsturē Vestbrūks tikai par pieciem "triple double" atpaliek no leģendārā Oskara Robertsona rekorda (attiecīgi 176 un 181 "triple double).

"Lakers" vienībā 26 punktus guva Entonijs Deiviss, bet Andrē Dramonds guva 17 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. NBA čempioniem vairāk nekā mēnesi jeb pēdējās 20 spēlēs nav palīdzējis Lebrons Džeimss, kurš ārstē potītes savainojumu.

"Wizards" ar 28 uzvarām 62 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē un ir pretendente uz dalību "play-in" spēlēs, kamēr "Lakers" ar 36 panākumiem 62 dueļos ir piektā Rietumos.

Vašingtoniešiem septiņas no astoņām nākamajām spēlēm būs izbraukumā, pirmā no tām - piektdien viesos pret Klīvlendas "Cavaliers".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!