Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns svētdien piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences izslēgšanas spēļu fināla trešās spēles izšķirīgajos notikumos. Viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda gan mājās piedzīvoja zaudējumu, sērijā pret Goldensteitas "Warriors" vienību nonākot iedzinējos ar 0-3.

"Mavericks" zaudēja ar rezultātu 100:109 (22:25, 25:23, 21:30, 32:31). Neviena komanda NBA vēsturē sērijā līdz četrām uzvarām vēl nav atspēlējusies no 0-3 deficīta.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 13 minūtes, kurās sakrāja divus punktus (1/1 divpunktu metienos, 0/2 trīspunktu metienos), vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārķertu bumbu. Viņam esot laukumā, Dalasas komanda uzvarēja ar 11 punktu pārsvaru. Vienīgos punktus uzbrucējs guva ar efektīgu "slam dunk" ceturtajā ceturtdaļā.

Dalasas komandu jau no spēles ievada vajāja metienu realizācijas problēmas. Mājiniekiem netrāpot pirmos septiņus tālmetienus, "Warriors" attīstīja vērā ņemamu pārsvaru (7:19). "Mavericks" vienība gan turpināja cītīgi doties caurgājienos, bet ceturtdaļas izskaņā Luka Dončičs ar sarežģītu un tālu trīspunktnieku panāca rezultātu 22:25.

Neveiksmīgi spēlējot piecniekam, kas bija balstīts uz "Warriors" rezervistiem, laukuma saimnieki otrajā ceturtdaļā tika pie vadības. Uzbrukumā "spīdēja" Spensers Dinvidijs, kura 11 gūtie punkti attīstīja trīs punktu lielu pārsvaru (32:29). Pateicoties Stefena Karija sniegumam, "Warriors" gan atguva ritmu uzbrukumā un puslaika pārtraukumā devās ar minimālu vadību.

"Mavericks" vienības cerības uzvarēt pamatīgi sagandēja trešā ceturtdaļa. Abām komandām nesekmīgi izpildot metienus, "Warriors" basketbolisti svarīgus punktus guva pēc atlēkušajām bumbām zem Dalasas komanda groza. Savukārt mājinieku rindās metienus joprojām nespēja trāpīt spēlētāji kā Redžijs Buloks (0/10 metienos no spēles) un Maksimilians Klebers (0/5 metienos no spēles). Bertāns ceturtdaļu noslēdza centra pozīcijā, bet tas komandai nelīdzēja – Karijs ar negaidīti tālu "trejaci" jau panāca 64:78.

Džeisons Kids ceturtajā ceturtdaļā turpināja uzticēties Bertānam, kurš pirmo reizi kopš ceturtās sērijas spēles pret "Suns" piedalījās sīva mača galotnē. Tieši rūjienieša bumbas trieciens grozā ļāva komandai pietuvoties līdz sešu punktu deficītam (83:89). Izcilu mača galotni gan aizvadīja Endrū Viginss, kurš īsā laika periodā izcēlās ar trim "slam dunk", neļaujot mājiniekiem vairāk sadeldēt deficītu.

Dinvidijs, kuru tā arī nepameta spēles garša uzbrukumā, vēl minūti pirms beigām ar tālmetienu panāca rezultātu 99:104. Tomēr "Warriors" vadība tā arī netika apdraudēta, viesiem uzvarot ar deviņu punktu pārsvaru.

Mājinieku sastāvā 40 punktus un 11 bumbas zem groziem sakrāja Dončičs, ar 26 punktiem piebalsoja Dinvidijs, bet 20 punktus guva Džeilens Bransons. Savukārt viesu labā ar 31 punktu un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Karijs. Lielu darba apjomu paveica Viginss, kurš ne tikai kārtējo spēli sedza Dončiču, bet arī tika pie 27 punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Sērijas ceturtā spēle noritēs otrdien Dalasā.

Austrumu konferences finālā ar rezultātu 2-1 vadībā ir Maiami "Heat" vienība. Bostonas "Celtics" pirmdien uzņems sērijas ceturto maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!